Görögveréssel javított a magyar női csapat

Fotó: Róth Tamás

Fotó: Róth Tamás

A magyar válogatott a hollandoktól szerdán elszenvedett egygólos vereség után pénteken javított a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornáján: a második csoportkörben Merész András szövetségi kapitány együttese öt góllal legyőzte a görögök legjobbjait.

A pénteki csatát megelőzően a görögök önbizalmát nemcsak az táplálhatta, hogy az Eb-csoportban a britek felett aratott 9-7-es győzelemmel mutatkoztak be, hanem az is, hogy az idei két világliga-mérkőzésen odahaza és a magyarországi visszavágón is diadalmaskodni tudtak. Az is nekik kedves emlék, hogy a budapestit megelőző 2012-es kontinensviadalon – ahol végül Görögország ezüst-, Magyarország pedig bronzérmes lett – az elődöntőben szintén nyertek.

A Hajós uszoda ötvenes medencéjében viszont – mintegy háromezer lelkes néző előtt – magyar góllal kezdődött a mérkőzés: kölcsönös rontások után az első negyed felénél Keszthelyi Rita szerzett vezetést, majd két perccel később ugyanő növelte az előnyt (2-0). Az első negyed méltó lezárásaként pedig Antal Dóra remek passz után húzta a hálóba a harmadik hazai találatot (3-0).

Fotó: Róth Tamás

Fotó: Róth Tamás

A második játékrész elején szépítettek a görögök, majd egy váratlan lövés nyomán hirtelen szorossá vált a találkozó (3-2). A megtorpanást kedvező fordulat követte, mert a csapatkapitány, Takács Orsolya bombája a bal alsó sarokba vágódott, de a megfelelő válasz sem maradt el (4-3). Még a nagyszünet előtt Kisteleki Dóra parádés ejtéssel alakította 5-3-ra az állást, utána pedig Antal vette be a bal felső sarkot (6-3).

DSC_2251

Fotó: Róth Tamás

Hatásos görög kapura ívelés vezette be a harmadik negyedet (6-4), s bár Bujka Barbara gólját nem adták meg, a balkezes center “ismétlését” már igen (7-4). Elbizonytalanodtak a vendégek, a hazai akciók közül viszont egy újabb teljesedett ki gólban: emberelőnynél Czigány Dóra lőtt a hosszú sarokba (8-4). Egy kapufás gól életben tartotta a görög reményeket, amelyeket azonban kevéssel később alaposan lelohasztott Kisteleki Dóra, aki a jobb felső sarokba küldte a labdát (9-5).

Fotó: Róth Tamás

Fotó: Róth Tamás

A “változatlanság” jegyében a befejező nyolc perc is vendégtalálattal rajtolt (9-6), de rövidesen jött a tizedik magyar gól: a triplázó Antal háríthatatlan bombát küldött a bal felső sarokba (10-6). A meccs talán legszebb gólját is a vendéglátók szerezték: egy remek, sok átadásos támadás végén Tóth Ildikó tette fel az i-re a pontot (11-6). Még szépítettek a görögök, Bujka azonban a védőjét beforgatva rögvest megfelelt, beállítva a végeredményt (12-7).

Fotó: Róth Tamás

Merész András – Fotó: Róth Tamás

Merész András szövetségi kapitány az M1 csatornának nyilatkozva azt emelte ki, hogy a játékosok ezúttal sokkal jobban koncentráltak, mint a hollandok elleni első találkozón.
 “Szerencsésebbek is voltunk, de általában annak van szerencséje, aki megdolgozik érte. A szerdai vereség után lelkileg rendbejöttek a lányok, s ma szépen játszottak” – tette hozzá a szakvezető, akinek tanítványai legközelebb a britekkel játszanak vasárnap, 17.30-tól.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, A csoport, 2. forduló:

Magyarország-Görögország 12-7 (3-0, 3-3, 3-2, 3-2)
Gól: Antal Dóra 3, Kisteleki Dóra 2, Bujka Barbara 2, Keszthelyi Rita 2, Czigány Dóra 1, Takács Orsolya 1, Tóth Ildikó 1, ill. Csukala, Plevritu 2-2, Avramidu, Rumpeszi, Manoliudaki 1-1 .

(MTI)

 

Fotó: Róth Tamás

Fotó: Róth Tamás

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.