Gyászol az F1: elhunyt Maria de Villota

Fotó: Marca.com

Fotó: Marca.com

Péntek reggel sevillai hotelszobájában holtan találták a Marussia korábbi tesztversenyzőjét, Maria de Villotát. A spanyol versenyzőnő halálhírét egy helyi rádió közölte, később pedig több forrás is megerősítette a tragikus híreket.

A harminchárom esztendős de Villota idén szerette volna bemutatni önéletrajzi könyvét („Az élet egy ajándék”), Sevillába pedig egy konferencia miatt utazott. Spanyolország legeredményesebb autóversenyző-nőjének pályafutása a 2012-es esztendőben ért véget, amikor hatalmas balesetet szenvedett egy egyenes futású teszten, melynek következtében elveszítette jobb szeme világát.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Emilio de Villota lánya volt az első spanyol versenyzőnő, aki részt vehetett a daytona-i huszonnégy órás viadalon, és szintén elsőként lehetett egy Forma-1-es alakulat tesztversenyzője, de pályafutása során indulhatott a túraautó-világbajnokság és a Superleague Formula versenyein is. Halálának oka egyelőre tisztázatlan.

„Kedves barátaink! Maria elhagyott bennünket. El kellett távoznia a mennyekbe a többi angyalhoz. Hálásak vagyunk Istennek, hogy az elmúlt másfél évet még velünk tölthette” – állt a család közleményében, ami a versenyzőnő hivatalos Facebook oldalán jelent meg, majd bejárta a világsajtót.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.