Győr helyett Ljubljanában a francia világsztár

Allison PineauBár a héten megjelentek olyan hírek, hogy a Vardar Szkopjétól távozó francia irányító, Allison Pineau Győrben folytathatja, a játékos – véget vetve a találgatásoknak – bejelentette, hogy a Krim Ljubljanához szerződött.

Allison Pineau a napokban váratlanul közös megegyezéssel szerződést bontott a macedón Vardarral. A bal térdét meg kellett műteni, de várhatóan felépül a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Eb-re. A játékos személyes okok miatt távozott, a klubnál sok sikert kívántak a további pályafutásához.

A francia irányítót a magyarországi székhelyű ChampSport menedzseriroda képviseli, és a nemzetközi sajtóban az is megjelent, hogy Magyarországon folytathatja, az anyai örömök elé néző Görbicz Anitát pótolva Győrben, de a kisalföldiek korábban határozottan cáfolták a hírt.

Most lehullt a lepel, a ChampSport a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, hogy Pineau a szezon végéig a szlovén Ljubljanában folytatja a pályafutását.

A 25 éves irányítót 2009-ben a világ legjobbjának választotta a nemzetközi szövetség. Hazájában az Issy-les-Moulineaux (2006–2009) és a Metz (2009–2012) csapataiban szerepelt, mielőtt a Valceába igazolt volna. A román együttes bedőlése után 2013-ban elfogadta a szupercsapattá formálódó macedón Vardar Szkopje ajánlatát, amellyel rögtön az első szezonban négy közé jutott a Bajnokok Ligájában, és a final fourban végül a harmadik helyen zártak.

(NSO.hu) 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.