Győr – Podgorica meccs a BL-döntőben?

Hajdu János_JÓ.

Hajdu János volt női kéziskapitány Győr-Podgorica BL-döntőt jósol, és úgy látja: ma a világ top 10 játékosából öt az ETO csapatában van. Hajdu szerint a Fehérvár EHF-kupa négybe jutása a magyar bajnokság erejét mutatja, a Fradi hullámzására viszont a kapusteljesítmény ingadozásán túl nincs magyarázata. A juniorokkal Eb-ezüstöt nyert, s az idén vébé-négybe készülő edző úgy véli, három-négy játékosa kerülhet fel már most Németh András új válogatottjába – minderről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

„A Győr nincs csúcsformában, de májusra utolérik magukat. A Podgorica elleni döntetlenező meccsen is labilis, hullámzó formában játszottak, miként a korábbi fordulókban. Ugyanakkor az a helyzet, hogy a világ tíz mostani legjobb játékosából öt ebben a győri csapatban kézilabdázik, vagyis amikor kell, majd nagyon jó formában lesznek. Nem lehet egy éven keresztül minden meccsen 100 százalékot hozni. Majdnem biztos vagyok abban, hogy bejutnak a budapesti Final Four-tornán a BL-döntőbe. Sőt az is meggyőződésem, hogy az a finálé is a Podgorica és a Győr között dől majd el. Az elődöntőben szerintem mindegy, melyiket kapják a most még lehetséges három ellenfélből. Nagyszerű és izgalmas Győr-Podgorica BL-döntőt jósolok tehát!” – mondta Hajdu János.

„A Fehérvár EHF-továbbjutása a magyar női kézilabda, a hazai bajnokság erejét mutatja, hiszen ez a gárda itthon nincs a legjobb négy között, miközben az EHF-kupában most éppen oda jutott. Dán ellenfél következik számukra, aztán orosz várna rájuk, nem lesz könnyű dolguk, de az is tiszteletreméltó, amit eddig elértek. Van kupagyőzelmi hagyományuk egyébként, hiszen ezt a trófeát néhány éve már elhódították, akkor Szabó Edina irányításával.” – jelezte a tréner.

„A Ferencváros hullámzásának mélyebb okait szerintem még az sem tudja pontosan, aki velük dolgozik, alighanem Elek Gábor trénernek is fejtörést okozhat, mitől váltakozik a fantasztikus teljesítmény a gyengébb játékkal. Ami biztosan állítható: a kapusteljesítményük hullámzó, márpedig ha az jó, akkor a Győrt is képesek megverni, ha viszont nem, úgy benne van a 8 gólos vereség is Viborgban. Hogy mi náluk a jövő útja? Elfogult vagyok: örülnék, ha légiósok igazolása helyett a magyar tehetségek közt keresgélnének, eddigi útjukon maradva. Valamiért a két külföldi lány sem tudott náluk igazán beilleszkedni.” – értékelt a junior lányok szövetségi kapitánya.

„Egy világverseny eredménye arra a két hétre érvényes. Ha most játszanám a juniorokkal a tavaly nyári Eb-t, nem biztos, hogy ezüstérmesek lennénk megint. Ha most lennék a felnőtt válogatottal a téli vébén, nem biztos, hogy megint csak nyolcadikok lennénk. Igazság szerint a junior Eb-második helyemnél minden összejött, minden labda befelé pattant, hihetetlen mákunk volt, a bírók sem fújtak ellenünk – én akkor a tavalyra rendelt szerencsefaktorom javát már elhasználtam, a felnőtt vébére alig maradt. A juniorjaim közül, Németh András csapatában már a felnőtt Eb-n szerephez juthat Korsós Dorina, Mészáros Rea és Szemerey Zsófi kapus vagy Tóth Gabi. Vannak tehetségeink. A nyári vébénkre magas a mérce, mindenki belőlünk készül immár, de szerencsére javarészt megkapom Andrástól majd a fiatalokat.” – elemezte esélyeiket.

Saját szerepéről hozzátette: „Nem terveztem, eszem ágában sem volt a beugráson túl is elvállalni a felnőtt női válogatottat a tavalyi vb-szereplésen kívül. Ha netán véletlenül akkor négybe jutunk vagy érmet nyertünk volna, akkor sem tudtak volna rábeszélni a folytatásra. Fantasztikus munkát végezhetek ugyanis az utánpótlásban a nemzeti kézisakadémia női szakágvezetőjeként, a junior válogatott pedig szívügyem a nyári vébénken is. Nagy a nyomás rajtunk, készülnek már belőlünk, boldog lennék a négybe kerüléssel.”

(Forrás: DIGI/Reggeli Start)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.