Győr, Szeged, Veszprém: Kitűnő a bizonyítvány!

Többnyire sikeres volt a kupa nagyüzem a magyar női és férfi kézilabdázók számára, de azért mindkét fronton akadt egy-egy fájó fiaskó is. A gyengébbik nem reprezentánsainál a kilenc gólos előnnyel utazott Érd kiesése jelent szívfájdalmat a német Buxtehude ellenében. A férfiaknál pedig a szebb reményekkel utazott Csurgó ugyancsak mínusz kilenccel jöhetett le a spanyolországi Leon elleni meccset követően a küzdőtérről. Hogy ezt kiegyenlítse, az már tényleg a csoda kategóriájába tartozna.

Kovács Péter_JP Szerencsére a legelső vonalat jelentő BL-ben a győri nők még pénteken adtak alapos leckét idegenben a norvég Larviknak – ezzel a fölényes győzelemmel az elkönyvelésén és az elismerés hangján kívül sokkal többet nem lehet foglalkozni. Vasárnap viszont kemény meccseket láthattunk az otthon játszó Szeged, illetve a Németországban szerepelt Veszprém jóvoltából. Felkért, állandó szakértőnk, Kovács Péter ezúttal is megosztotta gondolatait a jochapress.hu olvasóival.

Pick Szeged embléma

„A Szeged a francia Nantes ellen a mérkőzés jelentős részében magabiztosan védekezett és ezt jó támadójátékkal támasztotta alá. A második félidőben azért náluk is bejött egy rövidzárlat. Elsősorban az igen gólerősen játszó Balogh Zsolt lecserélését tudták nehezen elviselni. Végül hektikus küzdelem alakult ki, de a szegediek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Ezzel rendkívül értékes két pontot szereztek az EHF Kupa csoportküzdelmeiben.

– A Tisza-partiak szezon közben új játékosokat is igazoltak. Róluk mi a véleménye?

„A korábban még horvát junior válogatottból bosnyák felnőtt válogatottá „átváltozott” Prce nagyon jó játékos, vele biztosan jól járt a Pick. A svéd Kaellmann is extra kézilabdázó, ám nála mindenképpen furcsállom a három és fél éves szerződéskötést. És mi lesz, ha közben jön egy fiatal tehetség? Arról nem is szólva, hogy a jelenleg is válogatott, a Szeged sok év óta egyik motorja, Vadkerti Attila ezután feltehetően csak percekre kerülhet majd pályára.”

– A Szeged déli erőpróbáját követően este 12 ezer néző előtt lépett pályára a BL-csoport rangadóján, a német Löwen vendégeként a rangelső magyar együttes, a Veszprém.

MKB-MVM Veszprém „Kitűnő mérkőzést láthattunk, amelyen nyilvánvalóvá lett, hogy a beálló Myrhol, illetve Nagy László semlegesítésére egyaránt jól felkészültek a riválisok. A védekezésnél szemmel is láthatóan súly- és magasságbeli fölényben volt a magyar bajnok. A Veszprémnél Ilic és Alilovic, a Löwennél pedig egyedül Gensheimer nyújtott extra produkciót.”

– A több jó egyéni teljesítmény alapján a Veszprémnek elvileg nyernie kellett volna?

„Ez nem ilyen egyszerűen eldönthető kérdés. Az viszont biztos, hogy ekkora nyomást, amit a Löwen kiállt a 60 perc során, miközben állandóan az egyenlítésért küzdött, csak egy, a Bundesliga kivételes atmoszférájú küzdelmeihez szokott, azokban megedződött együttes képes. Ezek a csapatok soha nem adják fel, s ezt a kivételes küzdőszellemet most a Löwen részéről is megtapasztalhattuk.”

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.