Győr, Veszprém: Van okunk az izgalomra!

Kovács Péter_JP

Beindult a kézilabdás nagyüzem, egymást érik a nemzetközi kupamérkőzések. Az érdeklődés természetesen nagy, az eredmények pedig magukért beszélnek. A legnagyobb figyelem persze a BL-meccsek iránt nyilvánul meg, de „egy emelettel alább” is figyelmet érdemelnek a magyar kupaszereplők. Ezúttal is Kovács Péter vállalta, hogy véleményt formál a jochapress.hu kérésére a látottakról.

„Érdekesség, hogy annak idején a Ferencváros vette el a BL-szereplés lehetőségét az Érd együttesétől, hogy azután a zöld-fehérek is a reméltnél korábban befejezzék felsőházi csatározásukat és egy szinttel lentebb folytassák” – emlékeztetett a Budapesti Honvéd egykori világklasszisa, az „Évszázad Játékosa” büszke cím tulajdonosa. „Most mindketten nagy gólkülönbségű győzelmet arattak. Az Érd 9, az FTC pedig 10 góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél.”

– Ezek a találkozók a látottak alapján különösebben mély elemzést aligha érdemelnek. Annál inkább felkorbácsolta az érdeklődést a főpróbát tartó Veszprém férfiegyüttese, amelyre a jövő hét végén a világ jelenleg legerősebb bajnoki pontvadászatának egyik élcsapata, a Löwen gárdája vár, méghozzá Németországban.

„A veszprémiek két, idegenbeli hatvan perccel igyekeztek felhangolódni, s egyben felmérni: hol is tartanak? Nos a két macedón ellenfelet egy percig sem lebecsülve is azt kell mondanom, hogy a Veszprém a vártnál gyengébb összképet mutatott fel. Fáradtnak, fásultnak, talán kedvetlennek is tűnt a csapat, amely a most mutatottnál egyértelműen sokkal többre képes. Remélni lehet, hogy a tapasztalatok felhasználására elegendő a hátralévő néhány nap és a televízió jóvoltából egy sokkal szebb arcát mutató, eredményesen kézilabdázó Veszprémet láthatunk majd.”

– A másik élcsapat, a Győr sem kápráztatta el a publikumot, s végül hazai pályán be kellett érnie egy döntetlennel a Podgorica ellen.

„A Győr sem volt csúcsformában. Érezhető volt, hogy régen játszottak ilyen igénybevételt jelentő mérkőzést. Amíg a vitán felül roppant erős montenegróiaknál az extra kapus, Woltering mellett Cvijic, Neagu, Petrovic és Mehmedovic is átlagon felüli teljesítménnyel rukkolt ki, addig a magyar oldalon maradéktalanul egyetlen játékost sem lehet dicsérni. Főleg a támadójátékuk döcögött, nagy lövőik mindhárman adósak maradtak a tőlük joggal elvárható teljesítménnyel. A Győr erejét pedig az mutatja, hogy még ezzel az ő szintjükön feledhető produkcióval is döntetlenre tudták hozni a végeredményt.”

– Ez a nem várt pontveszteség így is gondot okozhat a folytatásban…

„Láthattuk a szlovén Krim Ljubljana és a norvég Larvik erőpróbáját is, amelyet a három játékos elengedése után is igen erős szlovénok hattal nyertek meg. A Győrnek legközelebb idegenben, éppen a Larvik otthonában kell jelentős javulást produkálnia, hiszen az otthon mindig veszélyes norvégok ellen pontot vagy pontokat kell szereznie reményei életben tartásához.”

– Mit gondol, ebben a szerényebb otthoni játékban benne lehetnek a már keringő átigazolási hírek, a felmerülő különböző variációk is?

„Az egy dolog, hogy már javában mennek a puhatolózó tárgyalások, de ezeknek tényét sokkal diszkrétebben kellene kezelni. Nem vitás ugyanis, hogy a lehetséges klubcserékről szóló hírek nem tesznek jót, ott „zümmögnek” a fejekben. Bulatovic megy, Tomori jön vagy marad és még ki tudja, hány variáció ismert már a kulisszák mögött. Ez semmiképpen sem jó, de a Győrnek ettől függetlenül mindenképpen jobb játékra van szüksége. Akár kitudódnak ezek a hírek, akár nem.”

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.