Győrben ismét a BL négy közé jutás a cél

kezti_Győri ETO, LOGOA csapat, a játékosok elérkeztek a felkészülési időszak finiséhez, mindenki rajtra készen várja az első bajnoki mérkőzést. Kelecsényi Ernő klubelnöknek hogyan telnek a napjai a felkészülési időszakban?

Nekem is legalább annyira feszített tempóban, pontosan megtervezett menetrend alapján, mint a csapatnak. Nálunk az év nem januárban, hanem nyáron kezdődik. Számos szerződést, megállapodást ilyenkor aktualizálunk. Amiben az előző szezon tapasztalatai alapján változtatni szükséges, azt ilyenkor tehetjük meg.

A Klub vezetését illetően mit tart a legfontosabb szempontnak a Győri Audi ETO életében?

Minden téren fejlődésre törekszünk, a mai rohanó világban sokszor a helyben állás is lemaradásnak minősül. Apró lépésként folyamatosan változtatjuk  kapcsolatunkat a szurkolókkal. Az érdeklődők például egy lépésről lépésre megújuló, a korábbiakhoz képest számos új információt tartalmazó, napra kész honlapon tájékozódhatnak a Győri Audi ETO életével kapcsolatban.

A Klub előtt álló szezon számos újdonságot is hoz a csapatnak, melyek ezek?

Évtizedes álom teljesül az új multifunkcionális csarnok, az Audi Aréna Győr átadásával. Csapatunk teljesítményéhez méltó, új otthonunk lesz, szurkolótáborunk teljesebb igényét is ki tudjuk elégíteni. Az eddigi korlátozott bérletszámot többszörösére tudjuk növelni. Az utánpótlásképzésünkben is nagy előrelépést jelent majd az, hogy három keresztpályán edzhetnek fiataljaink. A tervek szerint november 23-án már új otthonunkban fogadjuk a BL csoportkör utolsó fordulóján svéd ellenfelünket.

Hogyan látja a csapatot, az új játékosok beépülését?

A csapat kialakítása kizárólag szakmai szempontok alapján történt. Egy-egy játékos beépítése a profiknak is nehéz feladat. A hét új játékos érkezésével ez a szezon igazán nagy próbatétel elé állítja a lányokat és Ambros Martín vezetőedzőt. A bizalmam töretlen, a szezon egészét illetően optimista vagyok.

Milyen jellemzők mentén alakul a nemzetközi mezőny?

A csapatok még erősebbek és felkészültebbek. Mindezt megtapasztalhattuk a Handball Fiesta Final4-esélyes topcsapatai elleni mérkőzéseken és a lipcsei vendégszereplésünk alkalmával is.. Bulatovic visszatérésével a Podgorica is jelentősen erősödött, és a dánokról: a Viborg és a Midtjylland, valamint a Ferencváros  csapatáról sem lehet megfeledkeznünk. A BL lebonyolítása is megújul: a tavaszi középdöntőkbe 12 csapat jut tovább, ezt követik a negyeddöntők, amelynek legjobb négy csapata jut az immár tradícióvá alakuló FINAL4-ba, ahová természetesen mi is szeretnénk eljutni.

Kardinális pont a klub működésében az utánpótlásképzés. Mi a helyzet ezen a téren?

Hazánk legnagyobb bázissal rendelkező utánpótlásképző központjaként terveink között szerepel, hogy földrajzilag is minél nagyobb vertikumot lefedjünk. Ennek élő bizonyítéka a tavasszal megalakult kozármislenyi együttműködésnek köszönhető Dél-Magyarországi Győri Audi ETO KC Kézisuli.

Az elmúlt szezonban nyolc nálunk nevelkedett játékos igazolt a magyar bajnokság első osztályába; saját csapatunkban pedig Ambros Martín Planéta Szimonettának adott bizonyítási lehetőséget.

 A rajt előtt mit üzen az ETO-szurkolóknak?

A kezdeti nehézségeink ellenére mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikereinkkel megköszönhessük szurkolótáborunk kitartó hűségét!

(Győri Audi ETO KC)

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.