Gyors kézilabda vár Viborgban a győriekre

kezi_HornyákÁgnes, 440, ETOHornyák Ágnesre egyre nagyobb feladatok hárulhatnak

Az őszi BL-csoportmérkőzések feléhez érkezik a címvédő, aki november 2-án a dán Viborggal mérkőzik meg idegenben. Az ellenfélről Bulath Anitát kérdeztük, aki egy szezonon át erősítette a dán csapatot. Mellette Ambros Martín és Hornyák Ágnes is nyilatkozik a felkészülésről.

Bulath Anita elmondása alapján a Viborg a skandináv kézilabdára jellemző gyors játékstílust képviseli mind támadásban, mind lerohanásban. Anita jelenlegi klubja, a Dunaújváros nyáron edzőtáborozott Viborgban, és edzésen, valamint meccsen is találkoztak, és jó iramú meccset játszottak egymással. Az edzőjük: Cristian Dalmose a fiatal skandináv edzőgenerációhoz tartozik, taktikailag sok dolgot kipróbál a csapatával. A dán kezdősor kiváló válogatott játékosokból áll: Isabelle Gulldén svéd válogatott irányító (8 gól eddig a BL-ben), Sanja Damnjanovic szerb válogatott átlövő (12 BL-gól), Louise Lyksborg dán válogatott szélső (5 gól a BL-ben), Maria Fisker dán válogatott balszélső (15 BL-gól), Louise Burgaard dán válogatott jobbátlövő (9 gólnál jár a BL-ben), Mette Gravhold dán válogatott beállós (7 BL-gól), és a rutinos Rikke Skov (4 BL-gól eddig), valamint a brazil válogatott kapus Chana Masson de Souza. A cseresorban fiatal, tehetséges dán játékosok találhatók. A Viborg Hallen, a csapat otthona ugyan nem a győri sportcsarnok hangulatát idézi, de a dánok a rájuk jellemző nagy önbizalommal fognak otthon játszani, és minden bizonnyal hajtani fognak a mérkőzés végéig, így kemény meccs várható.

A Viborg utoljára 2010-ben játszott BL-döntőt, és meg is nyerte a román Valcea ellen, ahogy az előző évben is, éppen az ETO ellen. Azóta 3 évben jutottak fel a BL főtáblára csoportmeccsekig, a többi évben a KEK-ben játszottak, amelyet idén tavasszal meg is nyertek.

Ambros Martín az őszi csoportmeccsek legnehezebbikére készítette fel csapatát: „Tudjuk, hogy nagyon tapasztalt és erős ellenféllel állunk majd szemben, kulcsfontosságú lesz a vasárnapi ütközet. A saját részünkről folytattuk a szisztematikus, lépésről-lépésre haladó felkészülést, és igyekszünk elérni, hogy a meccs során ne a Viborg játékstílusa érvényesüljön, hanem a miénk. Ha koncentráltan végigvisszük ezt a hozzáállást, akkor tudjuk hazahozni a pontokat.”

Hornyák Ágnes szerint: „Két videó elemzés alapján igyekeztünk alaposan felkészülni az ellenfélből, átvettük a taktikai elemeiket. Azt látjuk, hogy nagyon felkészült, kiváló játékosaik vannak, akik mind csapatként, mind egy az egy ellen képesek helytállni. Számunkra az a fontos, hogy ne a kieső, sérült játékosaink hiányára gondoljunk, hanem csapatként, összeszedetten, keményen játsszuk a saját játékunkat, és akkor nyerni tudunk.”

(Győri Audi ETO KC)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.