Győzelemmel kezdett a Veszprém a Bajnokok Ligájában

Gulyas Peter_440A Csehovszkije Medvegyi otthonában nyert az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A magyar bajnok a meccs elejétől uralta a találkozót és megérdemelten nyert öt góllal 37-32-re, hiszen az orosz gárda egyetlen másodpercre sem vezetett az összecsapáson.

A találkozó első gólját Momir Ilics szerezte hetesből, és igaz a hazaiak ekkor még egyenlítettek, egy perccel később már kettő volt a magyar együttes előnye. A folytatásban egyértelműen a mieink irányították a játékot  és igaz, egy-egy alkalommal az oroszok egyenlőre még visza tudtak jönni, de egyetlen alkalommal sem tudták magukhoz ragadni a vezetést.

A félidő hajrájához közeledve újra ledolgozta az éppen aktuális háromgólos hátrányát a Csehovszkij, de a pihenő előtt ismét ritmust váltottak a veszprémiek, ennek az lett az eredménye, hogy a mérkőzés feléhez érve 17-19 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után már kijött a két együttes közötti különbség, Carlos Ortega együttese egyre jobbal lépett el riválisától, ennek volt köszönhető, hogy a negyvenegyedik percben Ugalde Garcia megszerezte ötödik találatát is, és a szünetbeli kétgólos előnyünk nyolcra duzzadt (20-28).

Ez volt az a pillanat, amikor már mindenki biztos lehetett abban, hogy a Veszprém megnyeri az összecsapást, a kérdés csupán annyi volt, mennyi lesz közte. A magyar bajnok a folytatásban már csak arra koncentrált, hogy a különbség ne nagyon csökkenjen, nehogy a lelkes orosz gárda szorossá tegye a meccs végét.

Nos igaz, a hajrára a magyar együttes mestere a második sort játszatta, emiatt csökkent is a két gárda közti különbség, de a magabiztos  győzelem így sem forgott veszélyben. Végül 37-32-es veszprémi sikerrel zárult az összecsapás, így megérdemelt sikerrel kezdte a bakonyi gárda a Bajnokok Ligája-szereplést.

A veszprémiekkel egy csoportban szereplő Rhein-Neckar Löwen is győzelemmel kezdett, miután a német gárda nagyon simán verte Laluska Balázs francia együttesét. A csoport harmadi találkozóján a Vardar alaposan megszenvedett a két pontért a Celje otthonában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, C csoport, 1. forduló:

Csehovszkije Medvegyi (orosz) – MKB-MVM Veszprém 32-37 (17-19)
Gól: Gyereven 9, Kotov 6, Csernoivanov 5, Kovaljev 4, Selmenko 3, Andrejev 2, Zsitnyikov 2, Kornyev 1, ill. Momir Ilics 11, Ugalde Garcia 8, Marguc 4, Nilsson 2, Iváncsik G. 1, Nagy L. 1, Rodriguez Vaquero 1, Ruesga Pasarin 1, Zeitz 1.

Digisport

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.