Győzelmi kényszerben a Dortmund és a Chelsea

Bár még csak a csoportkör második fordulóját rendezik a Bajnokok Ligájában, az előző idényben döntős Borussia Dortmund és a tavaly győztes Chelsea máris győzelmi kényszerben lép pályára kedden.

Az első körben mindkét gárda vereséget szenvedett, s ha most sem sikerült begyűjtenie a három pontot, rendkívül nehéz helyzetbe kerülhet a folytatást illetően.

A Bundesligában éllovas Dortmund Nápolyban kapott ki a nyitófordulóban, Borussia Dortmundezúttal pedig a hozzá hasonlóan vereséggel rajtolt Olympique Marseille-t fogadja. A másik mérkőzésen a Premier League aktuális éllovasa, az Arsenal és a Serie A jelenlegi második helyezettje, a Napoli csap össze a brit fővárosban.

Chelsea FCA Chelsea kudarca a dortmundiakénál nagyobb meglepetés volt, hiszen a visszatérő sztáredző, José Mourinho által irányított londoni együttes otthon maradt alul 2-1-re a jóval esélytelenebbnek tartott Basellel szemben. A Kékek – akik az előző idényben történelmet írtak azzal, hogy címvédőként már a csoportkör után búcsúztak a BL-től – most Bukarestben, a Steaua vendégeként javíthatnak.

 

Tavasszal, az Európa Liga nyolcaddöntőjében egygólos hazai sikert hozott a két gárda romániai összecsapása, később aztán a Chelsea jutott tovább, és meg is nyerte a sorozatot. A BL E csoportjának másik keddi meccsén Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 Bázelben lép pályára.

Az FC Barcelona ismét Glasgow-ba látogat, ahhoz a Celtichez, amelytől tavaly novemberben nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a Celtic Parkban – a skót szurkolók, köztük a tavalyi diadalt megkönnyező rockénekes, Rod Stewart minden bizonnyal abban reménykednek, hogy a történelem megismétli önmagát.

A papírforma ugyanakkor most is a katalánok sikerét ígéri – még a sérült Lionel Messi nélkül is -, ugyanis sorozatban aratott hét győzelemmel történetük legjobb rajtját produkálták a spanyol bajnokságban, a BL-ben pedig 4-0-ra verték az Ajaxot a nyitófordulóban.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.