Győzött a románok ellen a vb-selejtezőre készülő férfi kéziválogatott

Harsányi GergelyA szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott – a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt veszprémi játékosok nélkül – 34-30-ra nyert a román csapat ellen csütörtökön, Nyíregyházán.
Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese remekül kezdett, és Harsányi góljainak is köszönhetően magához vette a vezetést. A magyarok védekezése ugyan nem volt kifogástalan, de ezt támadásban ellensúlyozták. A románok többször is egyenlíthettek volna, azonban ezt a kapuban Mikler rendre meghiúsította.

A fordulást követően feljavult a hazaiak védekezése, elől pedig Szöllősi kezdte el termelni a gólokat, így magabiztos előnyt gyűjtött a magyar csapat. Az utolsó percre a románok ugyan két gólra feljöttek, de az egyenlítésre már nem volt esélyük.

A két együttes pénteken, zárt kapuk mögött ismét találkozik. Ezzel a két mérkőzéssel búcsúztatja a város a Bujtosi Szabadidő Csarnokot – népszerű nevén Buszacsát -, amelyben idén nyáron felújítási munkálatok kezdődnek. A 2,1 milliárd forintos beruházás keretében teljesen megújul a csarnok, amely várhatóan jövő februárra készül el.

Magyarország-Románia 34-30 (17-15)

Forrás: MTI / MTI Fotó: Kovács Anikó

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.