Gyűjtés a fehérvári bazilika felújítására

Bazilika_SzekesfehervarA székesfehérvári Szent István Bazilika felújítására gyűjtenek a hétvégén hatodik alkalommal sorra kerülő ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktornán, amelyen a Miskolc először vesz részt.

A viadalon a szlovén Olimpija Ljubljana és az osztrák Graz 99ers szerepel még. Szombaton a két külföldi vendég 16, majd a két magyar klub 19 órakor csap össze. Vasárnap 15 órakor lesz a bronzmeccs, a finálé 18 órakor kezdődik. A torna egyben főpróba is, mivel a következő pénteken már kezdődik az osztrák pontvadászat (EBEL), amelyben a rájátszásba igyekszik a Fehérvár.

A torna szerdai sajtótájékoztatóján részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja, aki kiemelte: az emléktorna a csapatot, a várost és a szurkolókat egységbe tömöríti.
“Ifj. Ocskay Gábor élete sokaknak irányt mutatott, kiderült, hogy egy kisvárosi sportteljesítmény is lehet világraszóló. Sokan kaptak kedvet, bíztatást, hogy Gábor életútját kövessék a sportban” – mondta.

Látogatásának apropója volt az is, hogy a helyi Szent István Bazilika felújítására a püspökség és a város – a kormány 380 millió és Székesfehérvár 100 millió forintos támogatásán túl – közös gyűjtést hirdetett meg. Amint az államtitkár fogalmazott: a sport révén találhatnak újabb támogatókat. A jótékony célra adakozni lehet a torna mindkét napján, a csarnokban kihelyezett urnákban.

A hétvégén csak erre az alkalomra készített mezekben játszanak a hazai játékosok, ezekre lehet licitálni vasárnap 10 óráig a klub honlapján. A befolyó összeget ugyancsak a bazilika felújítására fordítják.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: a város számára mindig fontos ifj. Ocskay Gábor szellemisége, és méltán lehet a 2009-ben elhunyt sportolót példaképnek állítani a fiatalok elé.

A csapat és az edzői stáb részéről Kovács Csaba és Sille Tamás beszélt az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornáról.
„Süti” a régi játszótárs mellett az előttünk álló bajnoki szezon feladatiról is szólt:
– Először is szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy idén is ilyen színvonalas tornával tiszteleghetünk Gábor emléke előtt. Azt gondolom, hogy nekünk, tapasztaltabb játékosoknak az a feladatunk, hogy a keretben lévő fiatalokkal megismertessük Gábor szellemiségét. Az utóbbi napokban különösen sokat beszélgettünk róla az öltözőben és mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy úgy tudunk a legjobban emlékezni rá, ha mindent beleadunk és olyan harcos játékkal rukkolunk elő, amivel szurkolóink az eredménytől függetlenül elégedettek lesznek. Az előttünk álló EBEL-szezon sem lesz egyszerű, tavaly pozitív meglepetést értünk el a rájátszásba jutással, ezzel párhuzamosan az idei évre nőttek az elvárások, amiknek nem lesz könnyű megfelelni, de mindent megteszünk majd, hogy megismételjük a bravúrt!
Majd az edzői stáb képviseletében Sille Tamás vette át a szót:
– Senkinek sem kell külön kiemelni, hogy milyen fontos számunkra ez a torna! A felkészülésünk jónak mondható, de a valódi erőnket még nem tudjuk megmutatni, mert sérülések és peches balesetek miatt kulcsjátékosaink dőltek ki. Az ellenfeleket jól ismerjük az EBEL-ből és Miskolccal is többször találkoztunk már, tavalyhoz képest megerősödtek, így biztos, hogy jó felmérő lesz ez számunkra egy héttel a rajt előtt. Bízom benne, hogy sikerül megnyernünk a tornát! 

(Forrás: albavolanhockey.hu, MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.