Gyurta Dániel Brüsszelben tartott előadást

Gyurta Dániel 20131219

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) Sportolói Bizottságának tagjaként Gyurta Dániel olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónk, április 2. és 4. között részt vett a szervezet idei első ülésén Brüsszelben.

Gyurta Dániel, Magyarország delegáltjaként az európai sportolók érdekképviseletét látja el tagtársaival közösen a nemzetközi sportszervezetek, szervezőbizottságok és sportszövetségek irányába. Az EOC Sportolói Bizottsága számos feladatot lát el az európai sportolók nevében és felhatalmazásával. A szervezet legfőbb küldetése a sportolói véleménynyilvánítás, döntéshozatalban való részvétel, sportoló orientált jog- és szabályalkotás, valamint közvetlen képviselet.

Gyurta Dániel nagy sikerű előadást tartott a magyarországi életpályamodellről, az olimpiai járadék rendszeréről, a magyar sport stratégiai helyzetéről, illetve kiemelten hangsúlyozta a tiszta sport, azaz a tiltott teljesítményfokozó szerektől és módszerektől mentes felkészülés és részvétel nyomatékosítását és szükségességét mind a sport, mind az ifjúság jövője érdekében.

(Forrás: MOB Sajtóiroda,  fotó: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.