Gyurtának még ki kell elemeznie a balsikerű vébét

gyurta_790_fit_790x10000Gyurta Dániel szomorú, de nem tört meg a budapesti világbajnokságon történtek után, a mellúszó klasszis fogadkozik, hogy nem adja fel, és látjuk még a dobogó tetején.

Közben már sportdiplomáciai karrierjét is építgeti, éppen a napokban tért vissza Tajpejből, ahol a magyar Universiade-csapat nagykövete volt.

Gyurta elmondta, új edzővel, új techikával készült a világbajnokságra, és bár még elemezni kell a helyzetet, könnyen lehet, hogy pusztán arról volt szó, még bele kell szoknia az új technikába.

“A VB nem úgy sikerült ahogy elterveztem, összesen egy döntőt úszhattam csak sajnos. Úgy érzem ennek kiértékelése nem 1-2 nap, de igyekszem objektíven, többek véleményét is kikérve megvizsgálni a helyzetet” – mondta Gyurta.

De vajon mi hiányzott ahhoz, hogy úgy teljesítsen, ahogy magától elvárta?

“Sokan sok mindent elmondtak már a szereplésemről, amiben biztosan voltak igazságok. Egyet tudok, hogy én semmivel sem készültem kevesebbet, mint máskor, nagyon szerettem volna jól szerepelni a hazai VB-n. Az új edzővel tanult új technika kérdése biztos fontos szerepet játszott, de ki fogjuk elemezni együtt.”

A szövetségi kapitány kapitány azt nyilatkozta, ha előr​e tudja, mi lesz a vébén, azt tanácsolta volna, hogy ne induljon el, de később megvédte Gyurtát azoktól a támadásoktól, amiket kapott.

“Sós Csaba nagyon jó választás volt kapitánynak, egy hatalmas szakmai háttérrel, tudással rendelkező, objektív mester. Az ő szavára mindig oda kell figyelni. A szövetségi kapitánnyal régóta ismerjük egymást, jó viszonyban vagyunk, nagyon tisztelem őt és köszönöm a vb kapcsán a bizalmát, és az utána rólam mondott szavait is.”

Míg korábban a mellúszás első számú embere Gyurta volt, a budapesti világbajnokságon minden egy fiatal brit úszóról, Adam Peatyről szólt.

“Aki követi az úszást, az már évek óta látja, hogy Peaty egyedülálló tehetség. Ő nem Budapesten robbant be. Adam nem az én távomon indul, 50-en és 100-on tartja a világcsúcsot, de nem fér kérdés hozzá, hogy fantasztikus úszó” – mondta az angolról Gyurta.

Gyurta már sportdiplomáciai karrierjét építgeti, de még távolról sem végzett a profi sporttal. Folytatja a munkát, és még sportolóként is dédelget fontos célokat. De mik ezek?

“Ezt akkor tudom megmondani, ha Nagy Józseffel leültünk átbeszélni a tanulságokat és a jövőt. Egyébként a napokban értem haza Taipeiből, ahol a magyar Universiade-csapat nagyköveteként voltam jelen és a NOB tagságom kapcsán most a szeptember eleji limai NOB kongresszusra készülök” – tette hozzá Gyurta.

Forrás: molcsapat.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.