Hangulatos évzáró a MOB-ban

Kivételesen jó hangulat uralkodott a Magyar Olimpiai Bizottság évzáró házi ünnepségén, amelyre kedden délben került sor a MOB székházának tőszomszédságában. Lazán, jókora késéssel kezdődött a program, de senki nem volt ideges. Borkai Zsolt MOB elnök beszéde is az oldott hangulat fokozása felé vitte el a dolgokat.

Jó volt sok, régi arcot, hatalmas bajnokokat „egy kupacban” látni. Így ott voltak a tokióiak, a női tőrválogatott, Pézsa Tibor, a párbajtőrözők – hogy csak néhányat említsünk az 1964-es olimpiai bajnokok közül. De megtisztelte a rendezvényt jelenlétével Köteles Erzsébet, Tass Olga, Földi Imre, Tatai Tibor, a mexikói evezős ezüstnégyes mind a négy tagja és a 90. születésnapjához közelítő Zsitnik Béla is.

Ott volt a magyar kajaksport első olimpiai aranyát Urányi Jánossal megszerző, beteg Fábián Lászlót képviselő felesége, Fábiánné Rozsnyói Katalin is.

A rendkívül visszafogott protokollt követően Koós János és leánya adott élvezetes műsort – különösen a családfő aratott osztatlan sikert kellemes történeteivel és sokszorosan megismételt ferencvárosi elkötelezettségével

A komótosan felszolgált ebéd csak segítette az emlékek felidézését, a hosszú terefere partikat, amelyekben kivételesen nem hirdettek eredményt. Így mindenki győzött, mindenki jól szórakozott.