Három lány és egy fiú utazik a junior súlyemelő vébére

Simon Bence az Ijfúsági Olimpián

Simon Bence az Ijfúsági Olimpián

Tatán készül a junior világbajnokságra a kis létszámú magyar súlyemelő csapat. A vébé június 20-án veszi kezdetét az oroszországi Kazanyban, ám a mieink csak öt nappal később kerülnek sorra.

Az előzetes várakozások szerint a négy fős magyar egység az országok összesített pontversenyében a legjobb tíz között végezhet. Dobos Imre a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke elmondta, hogy Tatán Szász László szövetségi kapitány vezetésével három lány és egy fiú készül a kazanyi világbajnokságra.

Szombathelyről a 69 kilogrammos Polgár Mirjam és a +75 kg-ban induló Gyűrűs Barbara tagja a csapatnak. A szintén +75 kg-os Molnár Boglárka a Kisbéri Vállalkozók Sportegyesületet képviseli.

A válogatott legfiatalabb tagja Gyűrűs Barbara mindössze 16 éves.

A csapat egyetlen fiú tagja Simon Bence a Testvériség SE-ben bátyjával, Áronnal készül együtt. Dobos Imre szerint Bence, aki junior vébé 4. helyezett újabb kiugró eredményre lehet képes +94 kg-ban.

A junior súlyemelő-válogatott csak június 23-án utazik ki Oroszországba. Szász László szövetségi kapitány elmondta, hogy mivel a válogatottban nincs kis súlyú versenyző, így a magyar csapat első versenynapja június 25-e, ezért és persze a költségek miatt is ráérnek később kiutazni Kazanyba.

A szövetségi kapitány hozzátette, hogy Tatán szerda délután tartanak egy szintfelmérőt, ami után már okosabbak lesznek a versenyzők formáját tekintve.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.