Háromszáz milliós adósságot görget a Ferencváros – de meddig?

FTC logoA Ferencváros őszi futballteljesítményét hatosra értékeli, a nyári igazolásokat szintén – Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: kapust, jobbhátvédet és góllövő csatárt igazol télen a csapat, erre a célra felszabadítanak majd bizonyos összeget, miközben a nem Fradi-mentalitású légiósoktól megválnának. Orosz leszögezte: nincsen edzőkérdés, Ricardo Moniz pedig nem különbözött össze Kubatov klubelnökkel. A vezető arra nem is mer gondolni, hogy a kupában kiessenek az Újpest ellen, Akeem Adamsnak pedig állást ajánl, ha felgyógyul, bár most nincs jól, a szervezete nem alkalmas a szívátültetésre. A Fradinak még 300 milliós adóssága van, ennek kiegyenlítését várják az állam fővárosi egyesületi adósságkonszolidációs tervétől.

„Nem így képzeltem el ezt az őszt: jól kezdtünk, aztán gödörbe kerültünk, amit nem fognék külső körülményekre, az okoknak mindenképpen utána kell járnunk a téli szünetben. Erre az őszre hatost adnék egy tízes skálán, ugyanez az osztályzatom a nyári igazolásokra is. Szoktunk vitatkozni Ricardo Monizzal, de a kapcsolatunk továbbra is jó. Nyilván az eredmények elmaradása esetén eljön a pillanat, amikor felvetődik egy edző menesztése, de nem vagyunk ott, hisz három pont választ el a dobogótól és állunk a kupában is. Nincs edzőkérdés tehát, a csapat egészének teljesítménye viszont nem jó. A Fradi anyagi-szakmai háttere alapján nem ide várnám a gárdát a szurkolókkal együtt. Hogy mi történne, ha kiesnénk a kupából az Újpest ellen? Ilyet egyszerűen nem is merek gondolni. A célunk változatlanul a nemzetközi porond, vagyis bajnoki dobogó, illetve kupagyőzelem” – értékelt a bajnokság felénél a klubvezető.

„Vannak olyan idegenlégiósok, akik már könnyűnek találtattak a szememben. Mentalitásbeli problémákat látok, amiket nehéz befolyásolni, de amelyekkel nem lehet valaki a Ferencváros tagja. Hogy Valpoort, Tuijp, Ionescu tavasszal a csapat tagja lesz-e? Nem feltétlenül csak rájuk vagy pont rájuk gondolok. Egy biztos: mindenféle hírekkel ellentétben a klub egy fillérrel sem tartozik senkinek. Jobbhátvéd, góllövő csatár, kapus igazolásáról lehet szó a télen, Adams kiesésével is lyuk keletkezett a védelemben. A kapuban Kurucz sérülése miatt sürgető szétnézni. Fülöp Márton lehet-e a megoldás? Bármi lehetséges. A téli igazolásokra nem lesz extra büdzsénk, viszont tudunk majd felszabadítani pénzeket a normál költségvetésünkből” – beszélt Orosz Pál a téli változásokról.

Hozzátette: „voltak azért hozzáállásban jól teljesítők is a csapatban. Hogy nálam ki az ősz játékosa? Én nagyon kedvelem Böde Dani megalkuvást nem tűrő játékát és nagyon bevált Diallo, aki még fiatalsága miatt hebrencs néha, de nagy értékünk lehet. Kiemelhetném még Gyömbér Gábort is.”

Szóba került a szívinfarktuson átesett Akeem Adams állapota is: „Borzasztó, hogy összevissza irkálnak mindent Akeemről, legutóbb az jelent meg, hogy karácsonyra új szívet kaphat meg műlábat. Sajnos Akeem nincs jól, egyelőre fel sem vetődhetnek ezek a beavatkozások – mindenkit arra kérnék, csak a klub hivatalos tájékoztatásának higgyen. Amennyiben felgyógyulna valamikor, mi mindenképpen felajánljuk neki, hogy maradjon a Ferencváros kötelékében, kapna tőlünk munkát, ő a csapatunk tagja, a szekrénye is megvan az öltözőben.”

Orosz Pál a Fradi maradék adósságainak kifizetését is várja a kormány új programjától: „Az én olvasatomban a kormány fővárosi nagyegyesületeket érintő adósságelengedő terve érinti a Fradi-futballt is, ahol jelenleg még 250-300 milliós adósságot görgetünk. Azért érinti, mert az FTC Labdarúgó Zrt. 99 százalékos tulajdonosa maga az egyesület, innentől fogva szerintem vonatkozik ránk a terv, jó lenne a hátralévő tartozást így kiegyenlíteni.”

(Forrás: DIGI TV – Reggeli Start)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.