Hat és félmilliárd nézője lehet a budapesti úszó Vb-nek?

Újabb elképesztő rekordot döntött az úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi úszó világbajnokság: a 2013-as, barcelonai eseményt mindösszesen 4.5 milliárdan látták világszerte.

A korábbi csúcsot a 2009-es római és a 2011-es sanghaji világbajnokság tartotta 3.7 milliárd nézővel – ezt sikerült túlszárnyalnia a barcelonai eseménynek.

Egy független ügynökség, a Kantar Media által végzett felmérés eredménye azt mutatja, hogy az élő közvetítéseket, az összefoglalókat, magazinműsorokat, valamint a hírműsorokban megjelenített bejátszásokat a világbajnokság 16 napja alatt összesen 4.487 milliárdan követték világszerte.

Barcelonában először lépte át az élőben sugárzott események hossza az 5000 órás álomhatárt: 5156 órányi közvetítés volt látható a világ 185 országában. Mindez mutatja, milyen hatalmas távlatok állnak a világ úszósportja előtt, és hogy milyen óriási lehetőséget nyert el Magyarország, amikor a FINA Budapestnek és Balatonfürednek ítélte a 2021-es világbajnokság rendezési jogát.

Szakemberek szerint a budapesti világbajnokság össznézettsége a jelenlegi trendek mellett a 6.5 milliárdot is túllépheti nyolc év múlva – mindez szinte felbecsülhetetlen érték az ország propagandája szempontjából.

(Forrás: Magyar Úszó Szövetség)

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.