Hat meccset nyert, mégis komoly gondokkal küzd a Manchester United

A Manchester United zsinórban hatodik tétmérkőzését nyerte meg – mégsem úgy fest, hogy a klub hamarosan kilábal a válságból.  David Moyes még mindig nem lélegezhet fel. Hiába a kényelmes továbbjutás a Bajnokok Ligájában, hiába jutott már az elődöntőig a Ligakupában a Manchester United, hiába nyert zsinórban hat tétmérkőzést a csapat, az új menedzser még mindig óriási nyomás alatt van. Mert a lényeg, a legfontosabb, a szezon alfája és omegája, azaz a Premier League még mindig nem úgy alakul, ahogy azt arrafelé elvárják.

A United most legyőzte a Norwich Cityt: pocsék játékkal ugyan, de Wayne Rooney és Robin van Persie hiányában ez talán nem nagy meglepetés. De továbbra is csak hatodik az együttes, és bár nincs messze az éllovasoktól – hét pont a hátránya a Manchester City mögött -, szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy bajnok legyen.

Persze a pocsék kezdés után a bajnoki cím már jó ideje nem reális opció, viszont az első négybe be kell kerülnie a manchesteri csapatnak – és az sem lesz könnyű. Az Old Traffordon még mindig azért imádkoznak, hogy a Liverpool és az Arsenal kipukkadjon, arra ugyanis senki nem számított, hogy ez a két csapat ilyen jól, ilyen kiegyensúlyozottan szerepel majd a ligában. De még csak ez sem a legnagyobb gond a Unitednél.

A baj az, hogy a sérüléshullám nem akar enyhülni, egyre-másra dőlnek ki a kulcsemberek, így pedig nehéz lesz. A keret hiányosságai nagyon erőteljesen kiütköznek a mutatott játékban így, hogy variációs lehetőség is alig van. Hogy mást ne mondjunk, Patrice Evra hosszú ideje gyenge pont a balhátvéd posztján, de nincs alternatívája, mert Alex Büttner egyszerűen borzasztóan rossz. Hamarosan balhátvédre is szüksége lesz tehát a Unitednek.

A középső védők között Rio Ferdinand abszolút árnyéka önmagának, lassú, rengeteget hibázik, egyértelműen gyenge pont. Nemanja Vidics a jelek szerint nem tudja lerázni a sok kis sérülést, folyton van valami egészségügyi problémája, ami alaposan visszaveti a teljesítményét; a fiatal védők közül egyedül Jonny Evans játszott az elmúlt években rendszeresen a védelem közepén, Phil Jones és Chris Smalling még csak most tanulja a szerepkört – ennek annyi a jelentősége, hogy még az egyik legerősebbnek látszó csapatrészben is komoly gondok vannak a Unitednál.

A széleken Ashley Young maximum felvillanásokra képes, Nani gyenge formával és sérülésekkel – a kettő nyilván összefügg – küzd, míg Antonio Valencia hosszú ideje nem találja önmagát, bár az utóbbi időben akadt néhány biztató mérkőzése. Adnan Januzaj még nagyon fiatal, Sindzsi Kagava nem képes megbízható teljesítményre ezen a poszton – meg a többin sem -, szóval itt is ráférne az erősítés Moyesékra.

A középpálya közepén még kétségbeejtőbb a helyzet, hiszen nyáron 27 milliót tapsolt el úgy a klub, hogy attól nem lett erősebb a keret: Marouane Fellaini érkezése megköti Moyes kezét is. Továbbra is kellene legalább két minőségi középpályás a manchesterieknek, de nem biztos, hogy lesz erre pénz – és ha nem jön össze a BL-indulás, akkor még pénzzel is nehéz lesz a legjobbakat odacsábítani.

Szóval hiába az átmeneti jó forma, nagyon nehéz idők várnak a Manchester Unitedre. A pályán és azon kívül sem lehet már hibázni, ha a klub nem akar hosszabb távon is hullámvölgybe kerülni.

(Forrás: samsungsport.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.