Hatos Gábor is elindul Kecskeméten, a szabadfogású birkózó bajnokságon

birko_Hatos Gábor turbánnal_JPPAz Európa-bajnokságot még kihagyta az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor, de holnap, szombaton, a kecskeméti országos szabadfogású bajnokságon már ismét szőnyegre lép. Ugyanott küzd meg az érmekért a női mezőny is.

A dupla bajnokság helyszíne a Messzi István-sportcsarnok, a kezdés időpontja 10.30 óra.

A III. Gladiolus-kupa nevet viseli a felnőtt női és szabadfogású országos egyéni bajnokság, amely egyben Balla József-emlékverseny is. A Messzi István-sportcsarnok két szőnyegén tizenhat aranyéremért küzd meg a két mezőny.

A birkózó hölgyek legjobbjai közül Sleisz Gabriella hiányzik, akinek a tavalyi budapesti világbajnokság előtt megsérült kézfejét most ismét megoperálták. A 63 kg mégsem lesz „üres”, hiszen a világbajnok Sastin Marianna ott indul, miután a bajnokságra nem fogyaszt.

Újonc létére a 60 kg esélyeseként rajtol a szigetváriak kadet világ- és Európa-bajnoka, Galambos Ramóna. Ritka történet az övé: előbb szerepelt felnőtt Eb-n, mint hazai bajnokságon. A finnországi kontinensviadalon tisztes eredményt ért el: mindössze 6-2-re kapott ki vb- és Eb-győztes azeri ellenfelétől, és a két akciópontja révén az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg.

A szabadfogás két Eb-bronzérmese, Veréb István és Ligeti Dániel a versenyt követően egyaránt vállműtéten esett át, s a bajnokságot természetesen kihagyja. Klubjuk, a Haladás VSE mégis megőrizheti előkelő helyét a mezőnyben. Hiszen elindul az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor (igaz, egy súlycsoporttal feljebb), míg a nehézsúlyban Ligeti házi vetélytársa, Csercsics Richárd ugyancsak esélyes az első hely megszerzésére.

birko_Gulyás István_JPPMint Gulyás István, a fogásnem szakágvezetője elmondta: a bajnokság után, már hétfőn megkezdődik a válogatott vb-felkészülése. Két héten át Budapesten edz a csapat, majd Mahacskalába utazik, ahol két hét edzőtáborozást követően rajthoz áll az Ali Alijev-versenyen. A szakvezető bízik abban, hogy a szabadfogás dagesztáni „szentélyébe” már Veréb is a többiekkel tarthat.

(Forrás: MBSZ, fotók: JochaPress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.