Hazai földön lett rali világbajnok a francia Ogier

A hazai környezetben versenyző Sébastien Ogier harmadik lett a Francia Rali úgynevezett power stage-én, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben, és megszerezte első vb-címét.

Rali_Ogier világbajnok_MTI

 

A Volkswagen 29 éves pilótájának három hete, az ausztrál verseny után már csak egy pont hiányzott a végső diadalhoz, amelyet most a strasbourgi power stage-en elcsípett harmadik helyével biztosított be. A folytatásban az őt üldöző belga Thierry Neuville hiába nyeri meg a Francia, majd a hátralévő Spanyol és Brit Ralit is, már nem tudja ledolgozni 84 pontos hátrányát.

Az előző kilenc évben világbajnok, szintén francia Sebastien Loeb – aki idén már csak néhány viadalon állt rajthoz – jövőre a túraautó-vb-n indul.

“Nem én vagyok az új Loeb – hangsúlyozta korábban Ogier. – Sokszor hasonlítanak hozzá, de erre semmi szükség, én Ogier vagyok.”

Az eredetileg síoktató végzettségű pilóta 2008-ban, Mexikóban mutatkozott be a ralis elitben, három évvel később harmadik lett a vb-pontversenyben, és eddig összesen 13 futamon diadalmaskodott.

(Forrás: mti)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.