Hazai vereséggel kezdett a Szolnoki Olaj

Férfi kosárlabda Adria Liga - Szolnoki Olaj-PartizanHazai vereséggel kezdte meg harmadik szezonját a regionális Adria Ligában a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata.

A telt házas idénynyitón a szerb Partizan volt a vendég, amely még sosem nyert a Tiszaligeti Csarnokban. Az első hazai kosárra hat és fél percet kellett várni, ám a nyitónegyed végén már a Dragan Aleksic irányította magyar bajnok vezetett. A folytatásban 13-12 után egy 9-0-s rohamot mutattak be és 12 ponttal elhúztak a belgrádiak, a félidőben Vojvoda Dávid és a nyáron Magyarországra érkezett szerb Marko Brkic tripláinak köszönhetően 25-29 volt az állás.

Nagyszünet után sem változott a játék képe, a sérült Lóránt Pétert nélkülöző házigazdák a szintén nemrég szerződtetett Stefan Sinovec találatai ellenére futottak az eredmény után. A 37-44-ről induló zárónegyed mégis izgalmas lett: két perccel a vége előtt már csak négy pont volt a hátrány (51-55), ám a hajrá végül az ellenfélnek sikerült jobban.

Adria Liga, 1. forduló:

Szolnoki Olaj-Partizan (szerb) 55-60 (11-10, 14-19, 12-15, 18-16)
A magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 18, Sinovec 17, Brkic 9

A szolnokiak szerdán a szintén szerb Metalac Valjevo együttesét fogadják a március végéig tartó, 26 fordulós sorozatban.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.