Hegyi túrákkal készül az idényre Niko Mindegía

Niko MindegiaNiko Mindegía az átigazolási szezon egyik legfelkapottabb játékosa volt. A fiatal irányítót fél Európa “körül udvarolta”, ám ő végül a Pick Szeged együttesét választotta. Elmondása szerint európai klasszis csapatban akar játszani, ezért jött a Tisza-parti klubhoz.

Mindegía már nagyon várja a hétfői kezdést, de addig sem tétlenkedik, hegyi túrákkal és Pastor mester edzéstervével tartja formában magát.

Niko Mindegía élete legnagyobb kalandjára készül, hiszen a 25 éves irányító pályafutása során még nem kóstolt bele a légióskodásba, Magyarország lesz az első ország, ahol ezt kipróbálhatja. Saját bevallása szerint jó lehetőségnek érzi, hogy Szegeden folytatja pályafutását, úgy gondolja, hogy a fejlődése szempontjából a legmegfelelőbb helyre kerül. Új tapasztalatokat szeretne szerezni, és erre Szegeden meg is lesz a lehetősége.
A nyáron a La Rioja együttesét elhagyó játékos éppen túl van vakációján, amely során Olaszországot látogatta meg. A kikapcsolódás után családi körben töltötte az elkövetkezendő heteket, ám ekkor sem tétlenkedett, nagyokat túrázott, ezzel is formában tudta tartani magát.

“A barátaim és a családom nem is hagyták volna, hogy egész nap a tv előtt tespedjek. Inkább jó kis hegyi túrákat szerveztek. Persze nem nagyon kellett nyaggatniuk, mert én is szeretek a Logrono környéki hegyekben barangolni. Biztosan a szegediek közül is sokan ismerik ezt az észak-spanyol vidéket, az Ebro folyó környékét. Egyrészt azért, mert itt terem az a nagyon finom szőlő, amelyből a világhírű Rioja bort készítik. De ismert lehet a vidék, illetve Logrono azért is, mert itt van a Szent Jakab zarándokút egyik állomása.” – számolt be mindennapjairól a klub hivatalos honlapján Mindegía.

A szabadságnak azonban hétfőtől vége, kezdődik ugyanis a felkészülési időszak. A fiatal irányító a hétvégén érkezik meg új állomáshelyére és bár egy kicsit izgul, ennek ellenére nagyon várja az előtte álló időszakot.

“Szombaton reggel indulok Szegedre, ahol gyorsan elrendezem a legfontosabb dolgaimat. Majd pakolok egy kicsit új otthonomban, azután pedig sétálok egyet a városban. Nem tagadom, van bennem egy kis feszültséggel teli várakozás, hiszen eddig még nem játszottam külföldön. Nagyon várom a július 22. kezdést. A ráhangolódást pedig már itthon elkezdtem: minden nap futok és végzem a „Mister” által előírt kondi edzéseket.” – mondta Mindegía, aki még azt is elárulta, hogy a város nagyon tetszik neki és a csapattársairól szerzett benyomások alapján biztos abban, hogy egy kiváló közösségnek lesz tagja.

Ami pedig az előtte álló feladatokat illeti, tudja, hogy kőkemény hetek várnak rájuk, hiszen Juan Carlos Pastor a felkészülés alatt valószínűleg igen komolyan meghajtja majd a társaságot.

“A kopaoniki edzőtábor a hegyi futásokkal tarkítva, biztosan nem lesz egy leányálom. De az kell, hogy a szemünk előtt lebegjen, hogy mindez a pályán való összekovácsolódást, valamint a csapatszellem építését szolgálja.” – beszélt a felkészülési időszakról a Pick Szeged új irányítója.

Mint ismeretes a Tisza-parti klub lemondta részvételét a doboji nemzetközi tornán, így a felkészülési programban ez már nem szerepel. A csapat augusztus 28. és szeptember 1. között BL-selejtezős mérkőzéseket játszik a Metalurg Szkopje ellen, ha a szegediek sikerrel veszik ezt az akadályt, akkor ismét a BL-főtáblájára jutnak.

Forrás: molcsapat.hu/pickhandball.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.