Hemingway nem akar új stadiont építeni a vandáloknak

hemingway

Fotó: MLSZ.hu

George F. Hemingway szerint az MLSZ és a hazai klubok kulturált szórakozásért tett lépéseit korai lenne még ünnepelni. Vasakarat kell, és hogy elkészüljenek az új stadionok. Erről a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a Budapest Honvéd tulajdonosa.

A Budapest Honvéd  úgy értesült, hogy a kormány második létesítményfejlesztési programjában a Bozsik-stadion is benne van. A klub már a kormányzati döntés előtt elkészítette a látványtervet. George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa 2006-2007-ben 1 milliárd forintot költött a régi stadion felújítására. Az ma használható, de régi, és ha valóban kedvező döntés születik a kormányzat részéről, akkor vadonatúj aréna épül, körülbelül 5 milliárd forintból.

„A kormány stadionépítési programjának részleteit még nem tudjuk, ezt a megfelelő kormánybiztos irányítja, addig részleteket nem tudok mondani, amíg a kormánybiztos nem tájékoztat minket, de ők tisztában vannak vele, hogy mennyibe kerül egy ilyen stadion felépítése” – mondta el Hemingway a Sport TV Mai helyzet című műsorában arra kérdésre, hogy ebből a pénzből mennyi lenne állami támogatás.

Ha megvalósul a projekt, egy UEFA 4-es kategóriájú stadionban játszana a Honvéd, ahol BL- és EL-döntőt leszámítva lehet nemzetközi mérkőzéseket rendezni, és cél a multifunkcionalitás. A tulajdonos szeme előtt olyan amerikai példák lebegnek, ahol évente 250-280 rendezvényt is rendeznek. 

„Ha a nézőtér fedett, a pálya fűtött, és jó menedzsment van, akkor bármikor, bármilyen rendezvényt meg lehet tartani – árulta el a klubvezető, aki példákat is hozott. – Sportrendezvényektől kezdve, tánc és zenerendezvényen keresztül, nagy hitgyűlésekig, hittérítő gyűlésekig bármit meg lehet rendezni, egészen az operáig.”

A Budapest Honvédnál azt remélik, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva egy ilyen létesítmény 30-100 százalékkal növeli a nézőszámot. Az köztudott, hogy George F. Hemingway radikális lépéseket tesz a kulturált szórakozás érdekében. „Mi megoldjuk ezt a problémát, mielőtt új stadiont építenénk. Én nem akarok új stadiont építeni vandáloknak. Mi olyan embereket fogunk oda beengedni, akik tudják, hogy kultúrhelyen vannak, és mint kulturált magyar emberek viselkednek – mondta el Hemingway, és hozzátette, mind eszköz a rendelkezésükre áll erre. – A legfontosabb, hogy a szurkolók érezzék azt, hogy ez az otthonuk, mert az otthonát az ember nem teszi tönkre.”

„Ne ünnepeljünk még, ez egy nagyon kis első lépés, én azt gondolom, hogy akkor lesz nyugalom a magyar pályákon, akkor lesznek tele magyar lelátók, magyar pályák, ha minden mérkőzésen, minden stadionban, minden magyar pályán vasakarat van arra, hogy olyan emberek, akik szégyent hoznak erre a nemzetre, a labdarúgásra, nem mehetnek be a stadionokba. Remélem, ez hamarosan így lesz” – vélekedik a Honvéd tulajdonosa arról, hogy az MLSZ és több magyar klub is egyre szigorúbban fellép a problémás szurkolókkal szemben. Azonban az egyik legszigorúbb klubvezetőként ő már látja az alagút végét. – Azzal a szellemmel, amivel ezeket a stadionokat építik, azzal, hogy a teljes magyar társadalom áldoz ezekre a stadionokra, és ezek a stadionok rengeteg adóbevételt, bevételt és örömöt okoznak majd a társadalomnak, és mire a stadion felépülnek, ez a probléma is megoldódik. Úgy látom, a stadionok magukkal hozzák majd a változásokat.”

A játékkal majd akkor lesz elégedett a tulajdonos, ha a tabellán 15 csapat lesz a Honvéd mögött, míg a klubbal akkor, ha nyereségesen üzemel. Erre lát is esélyt, hiszen már tavaly sem volt veszteséges a klub. Ha a nyereség nagyobb volna, több pénzt fordíthatnának az utánpótlásra, a magyar játékosok fizetésére.

George F. Hemingway elismerte, egy igazi befejező csatár szerződtetésén még dolgoznak, ami egybecsenghet a sajtóban megjelent hírekkel, hogy a bolgár válogatott, Valerij Bozsinov érkezhet a piros-feketékhez.

Sport TV

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.