Hétmilliós fagyipénz után jöhet az emtékás fizetés!

torghelle_sandor_1-417x238Bármilyen szellősek is a napilapok, azért mindig akad bennük érdekes, elgondolkodtató, vagy éppen egyenesen megmosolyogtató olvasnivaló. Itt van például a mostanában megint divatba jött Torghelle Sándor, aki a maga 31 évével még bőven főszerepeket játszhatna, de miért, miért nem, ez az utóbbi években sehogyan sem akar neki összejönni. Legalábbis a Honvédban, majd Videotonban eltöltött időről ezt nagy vonalakban ki lehet jelenteni.

Torghellét – ahogy már korábban is merészeltem megjeleníteni, a „mi kis vaddisznónkat” – persze nem különösebben izgatja a szerény fehérvári teljesítménye, hiszen a rossz nyelvek szerint ott hétmilliós nagyságrendű volt a havi „fagyipénze”, hivatalosan a bére. Mert hogy Sanyi profi focista, akit meg kellett fizetni azokért a leginkább negyedórácskákért, amit a pályán töltött a Vidi színeiben.

Most pedig eljött a Videotontól is – korábban számos helyen idő előtt bontott szerződést, leginkább közös megegyezésekkel – és egykori klubjánál, az MTK-nál tűnt fel. Természetesen zengzetes ígéretekkel hívja fel magára a figyelmet, akiről az igazgató, Domonyai László a következőket mondta: „ Sanyi rutinos futballista, aki sokat segíthet nekünk, de emtékás fizetést adunk neki, igaz, a legmagasabb kalapba esik. Az élklubok bérezéseivel továbbra sem tudunk versenyezni, de így is megegyeztünk a támadóval. Egyelőre fél évre szól a megállapodásunk, ha olyan teljesítményt nyújt, akkor lesz rá esélye, hogy pályafutása utolsó éveit ismét külföldön folytassa. Ha viszont gazdaságilag tovább tudunk erősödni, akkor mi is adhatunk neki új ajánlatot.”

Garami József mester így vélekedett Sanyi jöveteléről: „ Nagyon örülök Sanyi érkezésének, égetően szükségünk volt egy olyan típusú játékosra, mint ő. Gólképes, harcos, erőszakos labdarúgónak ismerjük, játéka nagyot lendíthet a csapaton.”

Természetesen Torghelle Sándor sem maradhatott néma: „A mostani keretből már senkivel sem játszottam együtt, Garami Józsi bácsival viszont dolgoztam, mielőtt Angliába szerződtem volna. Természetesen azóta sok minden változott. Teljesen más szituáció lesz ez, élet-halál küzdelem folyik a bennmaradásért. Tisztában vagyok a saját felelősségemmel. Nagy felelősségem lesz abban, hogy benn marad-e az MTK. A tapasztalatommal próbálom segíteni a csapatot, hisz én vagyok az egyik legidősebb.”

Itt tartunk ebben a tökéletes hangulatú átigazolási ügyben. Minden szép és jó, akár egy tündérmesében. Csupán az nem derült ki, vajon mennyi is az az emtékás fizetés? Tippelni nem merészelek, mert én is úgy járhatnék, mint az egyik napilap, amely nyilvánosan meg merte szellőztetni Sanyinak a Vidinél volt ösztöndíját, még 2012. elején. A fehérváriak felháborodottan tiltakoztak az említett 7,3 milliós havi járandóságot illetően, amely (szerintük) „köszönő viszonyban” sem volt az igazsággal. Hogy mennyi is volt az annyi, azt nem árulták el. Viszont jogi úttal fenyegettek, amiből – legjobb tudomásom szerint – semmi nem lett.

Témát viszont jelentett az egyébként „holt unalmas” magyar labdarúgással kapcsolatosan. Ez a helyzet most is, csak most nem Vidi, hanem MTK-s fizetés a téma. Lehet írni, találgatni, meg „totál-optimista” nyilatkozatokat adni…

Persze sokadmagammal inkább Sanyi góljairól szereznék olvasni-hallani, netán látni is azokat. És megígérem, írni is fogok róla, ha gólokkal hálálja meg a betitkosított emtékás fizetést. Mert hogy mindent el fog követni legújabb klubjáért, afelől semmi kétségem nincsen. Hogy ez a „minden” mire lesz elég, az már más kérdés…

(Fotó: nb1.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.