Hogyan lett hetedik a magyar férfi kardvívó válogatott?

Ismét bebizonyosodott, hogy nincsen nap új tanulság nélkül! Vagy azt is lehet mondani, hogy soha nem lehet elég okos az ember. Nem szabad számolgatni, mert akkor mindig bejön valami váratlan, ami felborítja a remélt (vagy biztosra vett) papírformát. Miként megtörtént ez a magyar férfi kardvívó válogatott esetében is.

Gondolom, nem vagyok egyedül, amikor arra gondoltam, ez az idén igen jól szerepelt együttes minimum bejut a legjobb négy közé. Mivel vidékről rohangálok Budapestre, így taktikáztam és lemaradtam a magyar-román ütközetről, amely hivatott volt dönteni a legjobb négy közé jutásról.

Márpedig tény: a szombati napnak ez volt a legfontosabb eseménye.

Kardforgatóink eleinte magabiztosan meneteltek, szépen vezetgettek, előbb hat, majd négy tus volt a különbség javunkra. A döntés az utolsó párra maradt: Szilágyi Áron plusz néggyel kezdett. Innen  végképp megoszlanak a vélemények. Van, aki azt mondja: ekkora előnyről egy találat elvárható lett volna egy Szilágyitól. Mások szerint a bíró már korábban is „igyekezett” a románok helyzetét javítani. Legtöbben azt állították, hogy a döntő találatnál mindenképpen hamis döntés született, de volt olyan szakember is, aki szerint jól döntött a vezetőbíró.

kardcsapat2_közeli

Ezek után nem maradt más hátra, mint végigizgulni a következő párosítást: Magyarország – Olaszország. Ezt is 45-44-re elvesztettük, de ezen a meccsen még lehetett némi szerencsével fényképezgetni. A 7. hely sorsáról döntő, USA elleni ütközetnél viszont már lehetetlen volt helyre kerülni. Itt 45-44 lett a javunkra, így a csapat a 7. helyen kötött ki. Somlai Béla kardfőnök mondása nyilván sokáig közbeszéd tárgyát képezi majd. A csendes, halkszavú mester ugyanis azt mondta: ha előre tudja, mi történik, fel sem kel szombaton reggel az ágyából…

Most pedig jöjjön néhány felvétel a magyar-olaszról.

kardcsapat_Gémesi Csanád_Sammele_JP

Gémesi Csanád(szemben) Sammele ellen jól vívott

kardcsapat5_Szilágyi_Dochiuzzi

Szilágyi Áron(szemben) itt Dochiuzzival mérkőzik

kardcsapat6_itt még 35-29 volt_JP

Itt még 35-29 volt ide. Következett iliász Nikolász

kardcsapat8_itt már vesztésre álltunk_JP

Itt pedig már az olaszoknál volt az előny

kardcsapat13_Bodnár gyúró frissít_JP

Bodnár “Szakáll” József gyúrózseni hiába frissített, elúszott az 5. hely is

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.