Hollandia jól felfázott Izlandon

foci_Izland_Hollandia, 440Tömegjelent a holland kapu előtt (Fotó: EP, AFP)

Harmadik Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén a második vereségét szenvedte el a világbajnoki bronzérmes holland labdarúgó-válogatott. Guus Hiddink együttese 2-0-s, megszolgált vereséget szenvedett Izlandon.

Már a 10. percben hátrányba kerültek a hollandok. Van der Wiel buktatta B. Bjarnasont a tizenhatoson belül, a büntetőt Gylfi Sigurdsson értékesítette némi szerencsével. Cilessen jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani.

Ezután a narancsmezesek nyomasztó fölényben futballoztak, de kihagyták a helyzeteket, Robben például az üres kapu mellé fejelt.

A félidő végén jött az újabb hidegzuhany. A 42. percben a szöglet utáni flippert ismét Gylfi Sigurdsson zárta le, hatalmas gólt ragasztott a léc alá. A hollandok 2-0-s hátrányban vonultak pihenőre.

A második félidőben sem tudtak újítani, a meccs végéhez közeledve megszokott stílusukkal ellentétben többnyire csak előreívelték a labdát, ahelyett hogy megjátszották volna.

A hollandok a csehektől elszenvedett 2-1-es vereséggel kezdték meg a szereplésüket az Eb-selejtezőben (Janmaat a 91. percben hatalmas hibát követett el, rosszul fejelte haza a labdát, amely a kapufáról visszapattant Pilar elé, aki köszönte az ajándékot). Pénteken a szünetben még 1-0-s hátrányban voltak a kazahokkal szemben, de akkor még tudtak fordítani 3-1-re.

Reykjavíkban már nem voltak képesek erre. A 2-0-s vereséggel három forduló után csak 3 pontjuk van, a vb-bronzérmes gárda nem is emlékeztet önmagára.

Louis van Gaal távozása a gondoltnál nagyobb törést jelent, Guus Hiddinkkel nem jönnek az eredmények. Hogy miért, azt egyelőre legfeljebb csak találgathatjuk. Talán jól laktak a játékosok, akik között feszültség is van. Az Izland elleni mérkőzés előtt például Van Persie és Huntelaar összeszólalkozott.

Valamit ki kell találnia Hiddinknek, mert még megesik az a szégyen a hollandokkal, hogy nem jutnak ki a 24 csapatos kontinensviadalra.

Csak egygólos olasz siker

Az olaszok sem villogtak, csak 1-0-ra nyertek Máltán, a törökök vendégként nem bírtak a lettekkel. A nap rangadóján a két vb-résztvevő, Bosznia és Belgium 1-1-et játszott egymással.

Eredmények, 3. forduló:

A csoport:
Kazahsztán–Csehország 2-4
Izland–Hollandia 2-0
Lettország–Törökország 1-1

B csoport:

Andorra–Izrael 1-4
Bosznia–Hercegovina – Belgium1-1
Wales–Ciprus 2-1

H csoport:
Horvátország–Azerbajdzsán 6-0
Málta–Olaszország 0-1
Norvégia–Bulgária 2-1

A keddi program:

F csoport:
Feröer-szigetek–MAGYARORSZÁG, Torshavn 20.45
Finnország–Románia, Helsinki 20.45
Görögország–Észak-Írország, Pireusz 20.45

D csoport:
Németország–Írország, Gelsenkirchen 20.45
Lengyelország–Skócia, Varsó 20.45
Gibraltár–Grúzia, Faro-Loule 20.45

E csoport:
San Marino–Svájc, Serravalle 20.45

I csoport:
Dánia–Portugália, Koppenhága 20.45
Szerbia–Albánia, Belgrád 20.45

(mno.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.