Hosszú Katinka világbajnoki aranyérmes!

Hosszú Katinka

MTI Fotó: Kovács Anikó

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen hétfőn, a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján, ezzel a magyar küldöttség első érmét, s a magyar úszósport 21. világbajnoki aranyérmét szerezte meg a katalán fővárosban.
A 24 éves Hosszú végig magabiztosan versenyzett, és hatalmas fölénnyel, 2:07.92 perces idővel diadalmaskodott, Jakabos 2:10.95 perccel csapott célba. Hosszú Katinka – aki tavaly a debreceni Európa-bajnokságon is aranyérmes volt ebben a számban – már a pillangót követően nagy előnyre tett szert, ekkor még világcsúcs-részidőn belül is volt, a hát után már közel egy másodperces előnnyel fordulhatott, és a mellúszás alatt sem tudták megszorongatni. Gyorson már másfél testhosszal haladt a mezőny előtt, így győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Jakabos Zsuzsanna sokáig harcban volt a dobogóért, a végére azonban elfáradt. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, a kínai Je Si-ven csak negyedik lett.

Hosszú Katinka a magyar úszósport 21. világbajnoki címét szerezte, az aranyérmet a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökének múlt pénteken megválasztott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át neki.

FINA világbajnokság, Barcelona

200 vegyes, nők:

1. Hosszú Katinka 2:07.92 perc
2. Alicia Coutts (ausztrál) 2:09.39
3. Mireia Garcia Belmonte (spanyol) 2:09.45

6. Jakabos Zsuzsanna 2:10.95

MTI

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.