Ilyés Ferenc: a Szeged közelíteni fog a Veszprémhez!

Ilyés Ferenc_JPBár sérülten érkezett, mégis kivételes szeretettel fogadták Szegeden a 31 éves Ilyés Ferenc válogatott kézilabdázót, aki  hat évnyi távollét után tért vissza a Tisza partjára. Oda, ahol már hét esztendőt eltöltött és ahol most három éves szerződést ajánlottak neki.

– Soha sehol nem hallgattam el, hogy szülővárosomon, Székelyudvarhelyen kívül Szegeden érzem magamat a legjobban, így azt is mondhatnám, hogy hazatértem – vallotta meg sokadszor szegedi kötődését a 198 centi magasra nőtt, baloldali átlövő.

 

– Eredetileg azt terveztem, hogy kitöltöm a lengyelországi Plockban 2014-ig érvényes szerződésemet, de miután Szegeden a leendő edző, a vezetés és a játékosok is azt akarták, hogy jöjjek, ráadásul itt két évvel tovább biztosított számomra a játéklehetőség, így természetesen örömmel vállaltam a szegedi éveket. Itt tényleg otthon vagyok, és „csak” 500 kilométernyire van Székelyudvarhely, ahova ha egy módom lesz, bármikor hazaszaladok, akár csak 1-2 napra is.

– Némi öröm az ürömben, hogy az utolsó lengyelországi bajnokin a bal vádlija megsérült, így lemondani kényszerült a válogatottbeli szereplést…

– Pedig nagyon szívesen ott lettem volna Lettországban és a hétvégi, Szegeden esedékes, Szlovákia elleni Eb-selejtezőn egyaránt. Így viszont az edzések helyett gyógytornára járok, ahol Thékesné Cinike nagy szeretettel és szakértelemmel foglalkozik velem. Sajnos az ő szaktudása sem volt elég ahhoz, hogy titkolt vágyam teljesüljön és talán már Szlovákia ellen pályára is léphessek, mert a javulás lassúbb, mint reméltem.

– Kérem, beszéljünk egy kicsit a szegedi évekről, majd a közbenső hat esztendőről is!

– Az akkori csapatból a Pickben már csak Vadkerti Attila maradt meg, akivel – Laluska Balázs mellett – egyébként igen jó barátságban vagyok. Veszprémben Gulyás Péter és Marian Cosma állt legközelebb hozzám, de a németországi Lemgoban is szert tettem jó kapcsolatokra. Rolf Hermann, Karsten Lichtlein és Christoph Theuerkauf is több volt számomra, mint egyszerű csapattárs. A Plockban sem voltam egyedül, hiszen veszprémi társam, Nikola Eklemovic és a Szegeden is megfordult, romániai Valentin Ghionea is ott játszott. Szeged azonban mindent üt, hiszen itt lettem profi játékos és itt érzem igazán itthon magamat.

– A Pick másokkal is erősített, így például a világbajnok, BL-győztes spanyol jobbszélsővel, Garcia Parrondoval is együtt léphet majd pályára. Talán a Veszprémet is nagyobb erőkifejtésre kényszerítheti a tovább erősödő Pick Szeged?

– A távolság bizonyosan csökkenni fog a két rivális között. Hogy ez a ”közelítés” elég lehet-e a veszprémiek legyőzéséhez, azt én megjósolni nem tudhatom.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.