Ilyés Ferenc a Szeged legnagyobb igazolása!

kezi_Ilyés Ferenc_440x

A Szeged EHF-győzelmének kulcsa a védekezés volt, amely megalapozta a támadóerőt; kiemelendő a magabiztosság megléte, valamint Ilyés, Mindegía és Balogh teljesítménye – így értékelte a kézis kupasikert a szegediek elmúlt éveinek vezetőedzője, Skaliczki László, aki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Pastor mester minden részletet kidolgozott, a csapatot jól menedzselték, ehhez pedig hozzászegődött a szerencse és a kedvező bírói felfogás is.

„Jól építkezett idén a Szeged, a kezdeti sikertelenség, a BL-kiesés után. Az érkezőkkel a csapat szerkezete is megváltozott, a védekezésben Ilyés Feri csatasorba állítása rendkívül sokat hozott: a Blazevic-Ilyés-Vranjes védőcentrum, mögöttük a félelmet keltően stabil Miklerrel sok komoly csapatban erős tényező lenne. Ráadásképpen Ilyés Final Fourban mutatott támadójátéka a legszebb napjait idézte.”

kezi_Skaliczky Lx440“A lövő-beálló kapcsolat, a precízen kidolgozott helyzetek, a szélső befutások és az irányító Mindegía szabad lehetőségei is sokat hoztak” – folytatta Skaliczky László. “Továbbá kiemelném Balogh Zsolt idei teljesítményét, gyorsaságát, kreativitását. Fontosak voltak a test melletti lövések is – a Szeged támadóerejét azonban védekezésben alapozták meg.” – elemezte a meccseket a Szegeden legutóbb 2010 és 2013 közt a kispadon ülő tréner.

Skaliczki László hozzátette: „Abban is sokat fejlődtek a szegediek a szezonban, hogy az esélyesebb meccseiket stabilan tudták hozni a gyengébbek és az azonos képességűek ellen – ez pedig meghozza a sikerélményt, s vele a magabiztosságot. Az arcokon látszott a Final Fourban, hogy nyugodtak és uralják a játékot. Pastor minden részletre kidolgozta ezt a jól menedzselt csapatot, így viszont a szerencse is melléjük szegődött mindig. A játékvezetők sem fújtak ellenünk, a Szeged jól provokálta a döntőben a Montpellier ellen a támadószabálytalanságokat. Kedvező volt számunkra a bírók felfogása, de ez ki is járt a Szegednek.”

„A Szeged óriásit fejlődött a Veszprém elleni bajnoki döntők után, a formaidőzítés tökéletes volt, megérezték a kupanyerés lehetőségét Vadkertitől Zubaiig. A magyar játékosok ráadásul nagyon jól illeszkedtek a légiósokkal. A legnagyobb igazolás emberileg szerintem Ilyés jelenléte, valamint a Pastor által hozott irányító, az igazi bátor baszk fiú, Mindegía szerepe és Balogh Zsolt visszajövetele megerősödve. A spanyol stílus a vonalra játszik, kevesebbet vállal távolról, átlövésből, inkább a betörésre koncentrál, ennek elsajátításában a Szeged sokat lépett előre.” – mondta a Mezőkövesdet idén az élvonalban tartó edző.

(Forrás: Digi/Reggeli Start, fotók: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.