Ilyés Ferenc hazatért Szegedre

Ilyés FerencSzegeden a kézilabdacsapat bemutatta az új edzőt Juan Carlos Pastort, segítőjét Marko Krivokapicsot és a Lengyelországból Szegedre szerződött Ilyés Ferencet.

– Szerencsés vagyok, mert az új játékosaink nagy része ellen játszottam aktív pályafutása során – mondta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatója. – Ilyés Ferencet még csapattársként ismertem mag, a többiekkel, Parrondóval és Krivokapiccsal pedig ellenfélként találkoztam. Vranjes és Mindegía olyan játékosok, akik a utolsó pillanatokig küzdenek. Pastor úr kérése volt, hogy legyen egy magas, erős beállósunk, ezt Vranjes személyében megoldottuk. Mindegíától azt várom, hgy az év egyik legnagyobb meglepetése legyen, ehhez meg van minden képessége. Pastor mesterről legyen elég annyi: olyan embert akartunk, aki csapatban gondolkozik, alárendeli az érdekeit a csapatnak – ő ilyen, és ezt várja a játékosoktól is.

– Szeretném megköszönni, hogy bizalmat szavaztak nekem Szegeden, már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát – mondta Juan Carlos Pastor. – Az elején nem lesz könnyű dolgunk, hiszen új csapatot kell építeni, amelyben mindenkinek meg lesz a feladata. Ehhez időt kérünk, mert nem az első időszakban sokat kell majd dolgoznunk. Erre lesz is szükség, hiszen elég bonyolult az a filozófia, amit képviselek. De mivel remek játékosokat szerződtettük, biztos vagyok benne, hogy beilleszkednek majd az általam tervezett rendszerbe. Marko személyében jó segítségem lesz, hiszen korábban a játékosom volt. Biztos vagyok benne, hogy a szezon második felben leszünk csúcsformában – tette hozzá Pastor éppen Krivokapics tolmácsolásában.

A játékos-pályafutásom véget ért – mondta Marko Krivokapics. – Tanulni jöttem Szegedre, tetszik az a négyéves projekt, amit elterveztünk. Azt gondolom, hgy a játékoskeret alkalmas arra, amit kitaláltunk. Én 32 évesen lettem a mister, Pastor edző játékosa, és még ilyen korban is rengeteget tudtam tőle tanulni. Nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok, hiszen olyan, mint ha hazajöttem volna – mindössze egy órás autóútra van szülővárosom, Zenta. Játékosként nem tudtam a Pickben szerepelni, most edzőként lesz erre lehetőségem.

– Örülök, hogy visszakaptam korábbi mezemet, a 18-as számút – fogalmazott Ilyés Ferenc. – Tudom, hogy Pastor mester maximalista, és azt is, hogy remek edző, ezt az eredményei is bizonyítják. Nagyon sokat kell majd változnunk, alkalmazkodnunk, hgy a spanyol filozófiát elsajátítsuk, hiszen mindenkinek meg van benne a helye, a feladata. Az improvizációból visszább kell majd venni, de biztos vagyok benne, hogy egy kis tanulóidő után beválik majd a folyamat.

Forrás: Délmagyar.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.