Imádkozzanak Mózner Jánosért!

Miként arról már hírt adott az NB1.hu, vasárnap a váci stadionban egész napos focigála várja a szurkolókat. Az utánpótláscsapatok meccsei, majd a Vác FC megyei első osztályú (Gödöllő elleni) bajnokija között kerül sor a legnagyobb érdeklődéssel várt öregfiúk-mérkőzésre. 13 órától a Csank János vezette, 1993/94-es NB I-es bajnokcsapat tagjai csapnak össze a Gellei Imre dirigálta „szeniorválogatottal”.Mózner János_rangado.hu

Az alkalom tehát ünnepi, a cél azonban fejbe kólintó: a leukémiában szenvedő Mózner János gyógykezelésének segítése. A délelőtti ifjúsági meccsekkel együtt egész napos rendezvényre 500 forintért lehet belépőjegyet váltani. Ezen felül, a gyógykezelés megsegítésére pénzösszeget lehet felajánlani a helyszínen, vagy utalással a 10300002-10489233-49010011 (MKB) bankszámlaszámra.

A Foci a köbön megszólaltatta a kórházban fekvő szakembert, alább ebből az interjúból idézünk:

 – Most éppen hol van?

– A László Kórház hematológiáján, immár ötödik hete.

Hogy viseli?

– Az orvosok biztatnak, azt mondják, jól nézek ki, kapom a kezeléseket, aminek elég jó hatása van, de nem akarok erről bővebben beszélni. A lényeg az, volt egy olyan leukémiám, ami gyógyszeresen kezelhető volt, de átváltott agresszív, úgynevezett akut leukémiába, amibe majdnem belehaltam. A doktorok viszont nagyszerű összhangban vissza tudtak hozni úgy, hogy a hétvégére lehet, hogy hazaengednek.

– Alig várja már, ugye?

– Egy-két hét, aztán kapom az újabb kezeléseket. Hosszú, iszonyatosan hosszú meccs ez…

– Tudja, hogy rengetegen aggódnak önért és visszavárják?

– Tudom. Főleg Kiss Ferivel beszélek, aki mindig mondja ezt, és ez jólesik. A jótékonysági öregfiúk-meccs is úgy jött létre, miután játszottam a Vasas-öregfiúkban, említettem neki, hívja meg őket, hátha… Fizetést nem kapok, a TB pedig csak majd valamikor fog utalni, ám napi kiadások vannak. Aztán átvette a kezdeményezést a Feri, ez is nagyot dobott, a felcsutiak is bekapcsolódtak, úgyhogy láthatja, már egész napos program vagyok.

– Jó hallani, hogy elnevette magát. Tud, egyáltalán akar ezekben a napokban a futballra koncentrálni?

– Nézem a laptopomat, így követem az eredményeket az internet segítségével, meg a tévében figyelem a mérkőzéseket. Nagyjából képben vagyok az NB II-vel és az NB III-mal kapcsolatban, meg persze a Vác eredményeiről is tudok. Sajnos látogatókat nem fogadhatok, mert összeszedtem egy kórházi baktériumot, így aki bejön hozzám, legyen az orvos vagy nővér, be kell öltöznie. És ha innen kimegyek, nekem kell ugyanezt megtennem. Egyelőre teljesen el vagyok zárva a külvilágtól, de érzem a felém áradó szeretetet, így ezúton is szeretném megköszönni Kiss Feri barátomnak, aki elindította ezt a szervezést, valamint mindazoknak, akik aggódnak miattam.

– Üzen nekik valamit?

– Imádkozzanak értem…

(Forrás: nb1.hu, fotó: rangado.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.