Ismét a szerb pólósok következnek a döntőben!

póló_magyar válogatott

A magyar férfivízilabda-válogatott bejutott a fináléba az Almatiban zajló világkupán, mivel a szombati elődöntőjében 7–5-re legyőzte az amerikai csapatot.

A találkozó amerikai góllal indult, de a rivális ekkor vezetett utoljára a meccsen, már az első szünetben 3–1 volt az eredményjelzőn Benedek Tibor világbajnoki címvédő csapata javára. A folytatásban biztosan őrizték előnyüket a magyarok, így az utolsó játékrész 7–4-es magyar vezetésről kezdődött, s bár ekkor magyar gól nem született, az amerikaiak nem tudták ledolgozni hátrányukat.

A döntőt, melyben a horvátokat 7-4-re legyőző Szerbia lesz az ellenfél, vasárnap 11.10-től rendezik közép-európai idő szerint. A két csapat nyáron a budapesti Európa-bajnokságon kétszer is találkozott egymással: a csoportkörben Magyarország, a fináléban Szerbia nyert simán.

„A győzelem megvan, de nagy árat fizettünk, Dumi nem játszhat a döntőben. Erről azért most beszélnünk kell. Nem lesz egyszerű, de meg fogjuk csinálni” – mondta Benedek Tibor a mérkőzés lefújása után a Vlv.hu-nak.

Eredmény (a magyar szövetség honlapja alapján):
Magyarország – Egyesült Államok 7–5 (3–1, 2–1, 2–2, 0–1)
gólszerzők: Varga Dénes 3, Hárai 2, Bátori, Madaras 1-1, illetve Mann 2, McConnell, Bowen, Cupido 1-1

(vlv.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.