Ismét Bajnokok Ligája Szegeden

Ilyés FerencVégletekig izgalmas mérkőzésen győzte le a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az ukrán Motor Zaporozsje együttesét a VELUX EHF Bajnokok Ligájában.
A  MOL-Pick Szeged elsőre azt a Motor Zaporizzsját kapta ellenfélnek, amely hátrányból indult, hiszen jelentős meccshiánnyal küszködött. Az ukrán csapat az elején kétszer is vezetett, de utána a mieink átették az irányítást. A mérkőzés elején elsősorban Bombac volt elemében, aki több szép gólt szerzett. Az ukránokat főleg Sevelev tartotta játékban.

Az első félidőt 13-11-es vezetéssel zárták a Pastor-legények, a második elején azonban belealudtak a mieink a meccsbe, rengeteg volt a hiba. Az ukránok 14-15-nél visszaették a vezetést, és ebben az időszakban elsősorban az ő erőkézilabdájuk érvényesült. Már négy góllal is elmentek (19-23), amikor a mieink elkezdtek zárkózni.

Ilyés Ferenc 24-24-nél egyenlített, majd Mindegía 26-25-re alakította az eredményt. A mieink küszködve tartották az eredményt, de csak akkor ünnepelhettek győzelmet, amikor tíz másodperccel a vége előtt Onufrijenkónál beállóban támadószabálytalanságot fújtak a román játékvezetők. Igaz, Balog Zsoltnak még ezután is sikerült eladnia a labdát, de szerencsére nem lett belőle baj. A Szeged nagyon nehéz meccset nyert meg.

Ilyés Ferenc: – Nehéz mérkőzés volt, olyan, amilyenre számítottam. Aki azt mondta, hogy könnyű sikert kell aratnunk, az most láthatta, hogy a BL-ben nincs könnyű ellenfél, és a folytatásban is hasonló meccsekre van kilátás hazai pályán és idegenben is. A két pontnak éppen ezért nagyon kell örülni!

Juan Carlos Pastor: – A Zaporozsje kiváló meccset játszott ma, de az első félidőben mi is jól teljesítettünk, ám a helyzeteink kimaradtak, Stochl pedig 11 védéssel zárta ezt a 30 percet. A folytatásban visszaestünk, nem tudtunk gólokat szerezni, majd ez a védelemre is rossz hatással volt, így jutott előnyhöz ellenfelünk. Gratuláció jár a csapatnak, mert vissza tudtunk jönni a meccsbe, és a végén sikerült nyernünk a fáradó Motor ellen. A két ponttal elégedettek lehetünk, ám azt is tudjuk, hogy ez a szint nem lesz elég, ha komolyabb célokat is szeretnénk elérni a sorozatban.

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, D csoport, 1. forduló:

MOL-Pick Szeged-Motor Zaporozsje (ukrán) 27-26 (13-11)
Gól: Bombac 6(1), Mindegía 5, Ilyés 4. Balogh 3, Ancsin 3, Blazevic 1, Källman 1, Parrondo 1, Prodanovics 1, Vadkerti 1, Vranjes 1, ill. Sevelev 8, Burka 6, Sztetszura 4(4), Aflitulin 3, Kubatko 2, Onufrijenko 1, Szkopincev 1, Zsuk 1.

Forrás: Digisport.hu, Délmagyar.hu – MTI Fotó: Kovács Anikó

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.