Iváncsik Mihály: Nem szívesen kérdeznek, mert túl egyenes válaszokat adok!

Iváncsik Mihály, Gergő és Tamás_JPP

A magyar férfi kézilabdázás eddigi legsikeresebb válogatottjának, az 1986-ban világbajnoki ezüstérmet szerzett együttesnek oszlopos tagja volt Iváncsik Mihály(55) is, akinek mindhárom fia az élvonalban szerepel. 

Az egykori kiválóság, a mindmáig Győrben élő és ott dolgozó Iváncsik három éve még az NB II-es Komárom együttesében lőtte a gólokat, ráadásul kitűnően kommunikál is, mégis ritkán nyilatkozik. A jochapress.hu a kettős veszprémi BL-sikert követően kereste meg, s először arra kérdezett rá: miért nem hallani gyakrabban?

„Az ok egyszerű” – válaszolt az immár háromunokás nagypapa – „többen is nem szívesen kérdeznek, mert túlontúl egyenes válaszokat adok, amit sokan nem szeretnek olvasni, vagy hallani”.

– Ezt előrebocsátva hadd gratuláljak Gergő és Tamás játékához, csapatuknak a PSG Párizs felett aratott dupla győzelméhez.

„Nem nagyképűség, amikor kijelentem, ezt a sikert már az első 60 perc során látottak alapján biztosra vettem. A PSG ugyanis hiába van tele világsztárokkal, ez a gárda nincs „összegyúrva”, a sokféle országból érkezett nagyságok nem is tudnak egymással kellően kommunikálni. Ami pedig a legtöbbet nyomott a latba: a veszprémiek sokkal jobban motiváltak voltak, jobban akarták a győzelmet!

– A Veszprém valóban kitűnő játékot produkált – e sorok írója kevesek egyikeként előzőleg le merte írni, hogy biztos továbbjutónak tartja az MKB-MVM gárdáját – és egyértelműen jutott a legjobb négy közé. Mit gondol, folytatódik Kölnben ez a menetelés? Képesnek tartja a Veszprémet akár a végső győzelem kiharcolására is?

„Hogy mire jutnak, majd elválik. Az biztos, hogy a csapat nagyon együtt van, úgy gondolom, május végén csúcsformájukban lépnek pályára a húszezres Arénában. A klub története során 2002-ben már eljutott a Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjébe (ez a sorozat a BL-jogelődje), ahol a Magdeburg megakadályozta a végső siker elérésében. Most, tizenkét évvel később itt az újabb, igen nagy lehetőség. Meggyőződésem, hogy ha most nem tud nyerni Ortega és csapata, legalább 15 évet megint várni kell majd a hasonló siker lehetőségére.”

– Már gyakorlatilag eldőlt, melyik lesz a másik három részvevője ennek a csúcstalálkozónak, hiszen a Barcelona és a Flensburg mellett ma délután a nagyon valószínű siker reményében lép pályára a THW Kiel legénysége is. Ön kit tartana a viszonylag legkedvezőbb ellenfélnek az elődöntőben?

„Egyértelműen a Flensburgot. A Barcelonát viszont jó lenne elkerülni!”

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.