Janics egyik edzője ismét a férje lesz

Janics Natasa_blog2Lehiggadt, s mai ésszel már nem vágna bele az ország váltásba Janics Natasa, aki a tervezettnél hamarabb érkezhet Magyarországra. Mostani edzőtáborát két hete már maga fizeti, a szerbekkel szent a béke; Győrben végleg letelepszik, férje benne lesz az edzői stábban, fizetése azonos lesz Fazekas-Zur Krisztináéval. Az olimpiai bajnok az indulatok miatt kihagyhatja a májusi, szegedi világkupát – szóvivője, Farkas Dávid mondta el mindezt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Pontosan még nem tudjuk, mikor érkezik Natasa Magyarországra, korábban úgy volt: április 10-e körül. Nagyon szeretne már itthon lenni, hiányzik neki Magyarország, de ezen a héten az időjárási körülmények még alkalmatlanok a hazai felkészülésre, viszont nem lenne meglepő, ha hamarabb érkezne a tervezettnél” – mondta a kajakosnő szóvivője.

„Még Portugáliában tréningezik Nagy Antóniával a szerbek által szervezett edzőtáborban, azonban a két héttel ezelőtti bejelentés óta már saját maga fizeti a költségeket, amit addig a szerbek álltak. Ők megértőek vele, elfogadják a kialakult helyzetet, nincs köztük vita” – tette hozzá.

„Natasa az elmúlt négy hónap túlnyomó részét édesanyjánál Bácska Palánkán töltötte, illetve sokat időzött Belgrádban is. Győrben letelepedni szándékozik, a város részévé szeretne válni, állandó lakos lesz. Szegedi ingatlanjai még megvannak, további sorsukról még nem mondható konkrétum” – jelezte Farkas Dávid.

Farkas elmondta: „Natasa mindenképpen vidéki helyszínt akart, azt gondolja magáról, hogy nem Budapestre való. Győrön kívül más klub nem is jött szóba, Kadler Gusztáv ottani elnökhöz jó viszony fűzi, a várost is jól ismeri. Közvetett módon most is megvan a kapcsolata Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, igényt tarthat a mesteredző segítségére. A győri klubbal szóban a legfontosabb kérdésekben megegyezett, április eleji visszatérése után néhány nap kérdése a szerződés aláírása. Fizetést onnantól kaphat, méghozzá Kammerer Zoltánhoz és Fazekas-Zur Krisztinához hasonló feltételekkel. Nem kizárt, hogy összeül majd Fazekas Krisztinával, logikus döntés lenne a klub részéről.”

Hozzáfűzte: „Nem egyszerű lezárni ezt a huzavonát, de Natasa megpróbálja, immár nyugodtabb a kislánya miatt is, tegnap azt mondta nekem, most már fejben-lélekben összerakta magát. Mai fejjel egészen biztos nem ugrana bele egy ilyen ország váltási kísérletbe.”

„Hogy kihagyná a májusi szegedi világkupát az ottani közönség indulatai miatt? Nem dőlt el a kérdés, de logikus volna ez a döntés, viszont ez az év legfontosabb versenye. Vannak indokok, amelyek a kihagyás mellett szólnak” – vázolta a visszatérés időzítését.

Szó esett Janics lehetséges tréneréről is: „Az edzőkérdést a győriekkel még meg kell tárgyalni: az elmúlt hónapokban férje irányította az edzéseit. Nem születhet olyan döntés, amellyel nem lesz elégedett, úgyhogy Adrian Douchev valamilyen formában a stáb tagja lesz. Nem tudom megerősíteni az információt, hogy Tokár Krisztián lesz a trénere. Egy biztos: Douchevvel együtt jönnek vissza, nem válnak külön, a bolgár férj szerb színekben versenyző fiának helyzete is megoldásra vár.”

Forrás: DIGI Sport/Reggeli Start, fotó: JochaPress

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.