Janics Natasa triplázott, Kárász Anna robbantott

Janics Natasa_JPA kajak-kenusok szakmai alelnöke szerint Janics Natasa technikailag is nagyon jól evezett a szegedi válogatón, ahol három számban is Eb-csapatba harcolta magát. Schmidt Gábor a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában jelezte: a fiatal Kárász Anna női kajaknégyesbe kerülésére számít, miközben feltűnt 8-10, új tehetség Rióra. A portugáliai Eb-n nincs eredménykényszer, de hat-nyolc éremre számítanak.

„Az Európa-bajnokság felkészülési verseny a vb-re, úgyhogy pontos éremelvárások nincsenek: hat-nyolc biztosan benne van a csapatban, meglátjuk, mennyi lehet belőle az arany. A világbajnokságra természetesen számszerűsített eredményelvárása lesz a szövetségnek. Ami biztató: 8-10 új tehetséges versenyző tűnt fel a sportágban a válogatón, akik jó startot jelentenek 2013-ban Rió felé – őket szakszerűen kell menedzselnünk, vigyázva a nagy nevekre is közben” – mondta Schmidt Gábor.

 

„Janics Natasára mindig is nagy versenyzőként tekintett a mezőny, a vetélytársak, most sem volt ez másként a szegedi válogatón. Ráadásul a hazai közönség szerette, a teljesítményét értékelték, visszafogadták. Natasa 200 egyesben technikailag is roppant biztatóan evezett, kiegyensúlyozott és koncentrált, három számban is biztosította helyét az Eb-csapatban. A négyesről majd a kapitány dönt, pénteken lesz csapatvéglegesítés” – jelezte a szövetség korábbi alelnöke.

A vezető hozzáfűzte: „Ki kell emelni Kárász Anna nagy teljesítményét, 500 egyesben szerzett harmadik helyével újabb nevet kell megjegyeznünk, aki odaérhet nagy feladatokhoz és helyet kaphat a csapathajóban is. Komoly esélyes lehet arra, hogy bekerül a négyesbe, szerintem lesz ilyen meglepetés csapathirdetéskor.”

Forrás: DIGI Sport – Reggeli Start, fotó: Jochapress.hu

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.