Janics-Tokár duó: oda-vissza tökéletes a bizalom!

Janis Natasa_JPhuÚj edzője, a győri Tokár Krisztián szerint Douchev-Janics Natasa remek formában van, lelkileg motivált, így a válogatókon 200 és 500 méteren akár nyerhet is. A tréner a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Janics férjével közösen állítják össze a felkészülési tervet, a házaspárral régi barátok amúgy.

„Natasa kitűnő lelkiállapotban van, motivált, megnyugvást jelentett neki a magyar kajakos közegbe való visszatérés. Meglepett, hogy a szülés utáni második alapozást követően fizikailag mennyire erős.

A szegedi világkupáról történő kihagyását megértjük, a válogatókon ott lesz, ahol a 200 és 500 méter egyesre koncentrálunk. Nyerhet szerintem, sőt akár még a csapathajók is beleférhetnek” – mondta el Janics új győri edzője.

„Nem biztos, hogy a régi barátságnak szerepe volt a kiválasztásomban, bár a kilencvenes évek végén Natasa hosszú hónapokat készült Győrben, s akkor még versenyzőként én is edzettem vele: akkortól datálódik a jó viszonyunk, követte az edzői pályafutásomat is. Szóval a bizalom fontos volt, de nem kevésbé a fiatal versenyzőim kiváló eredményei. És talán a habitusom is: ő is szeret beszélni, én is temperamentumos vagyok, ez közel hozott bennünket egymáshoz” – jelezte az edzőválasztásról Tokár Krisztián.

Hozzáfűzte: „Adrian Douchev fiával is dolgoztam közösen, ez is segíthetett. Hogy ő visszajön-e? Nem tartom valószínűnek, ő már a szerb színeket képviseli, kiváló képességű kajakos. A férj, Adrian azonban tanácsadóm lesz. Szerintem nem lesz ebből két dudás egy csárdában-helyzet: jól kiegészítjük egymást, ráadásul nekem vannak ifjúsági versenyzőim is. Közösen alakítjuk ki a szakmai koncepciót, nem csak én tervezek. Összeillesztjük az én lányaimat és utánpótlás fiúcsapatomat Natasa felkészülésével. Amikor Janiccsal nem tudják tartani a lépést a lányok, rögvest képbe kerülnek majd a fiúk, ha már ők sem, marad a motorcsónak.”

Forrás: Digi Sport / Reggeli Start, fotó: Jochapress.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.