Janicsnál a páros és a négyes is szóba jöhet

Janics_NatasaAz olimpiai-, világ és Európa-bajnok kajakozó, Janics Natasa Győrben folytatja a pályafutását. Az új klubról, a várható válogatott szereplésről és a felkészülésről is nyilatkozott a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Janics Natasa március végén érkezett haza Magyarországra, árulta el Farkas Dávid, a sportoló menedzsere, azóta találkozott már a szurkolókkal, akik kedvesen fogadták.

A kajakozó pedig elmondta, tudja, sokan csalódtak benne, de belátta, hogy hibázott. Neki a családja a legfontosabb, és akkor az tűnt a jó megoldásnak. Úgy érzi, Győrben befogadták.

„Szeretek kajakozni, nem okoz gondot, hogy edzek, érzem, hogy bizonyítanom kell. Örülök, hogy jó formában vagyok, van önbizalmam, mert jól mennek az edzések – nyilatkozta Janics Natasa a Sport TV-nek, aki már otthon érzi magát új klubjában. – Győri vagyok, most győri lányokkal és fiúkkal készülök. Jól mennek a fiatal lányok, így jó a visszajelzés, hogy érzem, hogyan haladok a felkészüléssel. Tokár Krisztián is sokat segít majd, ő a lányok és a fiatal fiúk edzője is.”

Belátta, hogy rutinos, eredményes versenyzőként példaképe lehet a fiataloknak. „Fiatal koromban én is Győrben edzettem Svidró József kezei alatt. Edzettem idősebbekkel, tudom, milyen fontos volt számomra, hogy láthattam Kőbán Ritát, hogyan edz, miként fogja a lapátot, mit csinál. A fiatalok az idősebbektől tanulnak, ez a helyes út” – mesélt egykori önmagáról és tapasztalatairól.

Farkas Dávid szerint Janicsot az edzések és a versenyek éltetik. Nem kizárólag a klubjában, de a válogatottban is fontos szerepet kaphat. Ha nem is azonnal, a közeljövőben biztosan. „Az első világkupa-versenyeken nem szerepelhet, így döntött Storcz Botond, szövetségi-kapitány. Az első válogatón azonban már kiharcolhatja a helyét a csapatban, majd júliusban lesz még egy válogatóverseny, hogy augusztusban az év fő versenyén, a világbajnokságon is indulhasson – tért rá a tervekre a szóvivő, aki több konkrétumot is elárult. – Több szám is szóba jöhet. Meglátjuk, hogyan alakulnak az egyesek, hiszen a 200 és 500 egyes a kulcsfontosságú. Ez megalapozhatja a csapatba kerülést, mert a páros és a négyes sincsen kizárva. Mindenki, az edzők, a szakvezetők és a kajakozók is örömmel fogadták Natasa visszatérését.”

Sport TV

sport TV

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.