Javult Makra Noémi lábsérülése

Makra Noemi_440Sikerült az akklimatizálódás és az edzések is jól mennenk Nanningban, az október 3-án kezdődő tornász világbajnokság helyszínén.

Altorjai Sándor csapatvezető helyszíni tájékoztatása szerint naponta két edzéssel készültek a versenyzők, szombaton szólított gyakorlatokat mutattak be, vasárnap pedig pihenő várt Berkiékre, így a válogatott hosszabb sétát tett a városban. A szólított edzésen abban sorrendben mentek végig csapatok, ahogy a selejtezőben fognak kezdeni. Mindenki jól szerepelt, csak apróbb bizonytalanságok adódtak. Makra Noémi lábsérülése javult, e miatt hagyta ki két hete a Swietelsky GP-t, már teljes gyakorlatokat mutatott be.

Hidvégi Vid lovon jól teljesített, a leugrásnál volt bizonytalansága mind a két gyakorlatánál. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián szintén két szólított gyakorlatot adott elő hiba nélkül, és részeket is gyakorolt. A világbajnok a tőle elvárt és megszokott eleganciával teljesítette a penzumot, bár vállára kicsit panaszkodott, így a Vlaszák László gyúró kezelésbe vette.

Ez a világbajnokság egyfajta előkvalifikációs vb, csapattal a legjobb 24-be kell kerülni ahhoz, hogy a 2015-ös világbajnokságon csapattal vehessenek részt a magyarok, ahol már olimpiai kvótát lehet szerezni. A csapat Nanningban 6 fővel szerepelhet, öt versenyző léphet a szerekhez, és négy eredménye számít. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 tornász kerülhet, de nemzetenként csak kettő.

Altorjai Sándor, csapatvezető: “Számos delegáció most érkezett, így lassan teljes lesz a mezőny közel 80 ország részvételével. A házigazdák kiválóan felkészültek, a legapróbb részletre is ügyelnek, kedvesek, figyelmesek. A hotelnél például, amikor a buszra szállunk fel, népviseletbe öltözött lányok üdvözölnek.”

Kovács István, férfi vezetőedző: “Jól ment a fiúknak, az apróbb rontások javíthatók. Még van néhány nap a versenyig, addig csiszoljuk a gyakorlatokat, és csütörtökön még utoljára szólított edzése lesz a válogatottnak. Krisztiánnal elégedett vagyok, remélem, a kezelések teljesen tünetmentesítik a vállát.”

Draskóczy Imre, női vezetőedző: “Elégedett vagyok a lányok munkájával, különösen a gerendát emelném ki, ahol nem volt rontás! Noémi lába is úgy tűnik rendbe jön, már nagyon biztató volt minden gyakorlata.”

Magyar Torna Szövetség

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.