Jogos a német háborgás Huszti Szabolcs lelépése kapcsán!

foci_Huszti SzabolcsA német sajtó felháborodással vegyes csodálkozással taglalja, hogy Huszti Szabolcs, a Hannover sikeres középpályása – ahogy ők mondják – „szabadságolta magát” a csapat soron következő hírverő meccseinek idejére, s egyszerűen összecsomagolt és elutazott Németországból.

Az 51-szeres magyar válogatott – ám a válogatottságot 2010-ben egyszer s mindenkorra lemondó – játékos a FourFourTwo.hu-nak elmondta, hogy idejében tájékoztatta az edzőjét és a klubigazgatót arról, hogy a tétmeccsek befejeztével pihenésre lesz szüksége, elutazik a családjával. A következményeket pedig vállalja. Ha a hír igaz, állítólag 20 ezer eurót, mintegy hatmillió forintot kell büntetésként fizetnie…

S hogyan látjuk mi innen, a másik oldalról, hiszen az a fajta profizmus egészen más, mint a mi magyar változatunk. Mit is akarhat elérni ez a kicsit önző, még mindig csak 31 éves labdarúgó, aki nem kér a magyar nemzeti együttes mezéből? Mit jelent az, hogy „pihenésre lesz szüksége”? Egészen biztosan nem erről, vagy nem csak és nem is elsősorban erről van szó. Rebesgetik Huszti távozási szándékát a Hannoverből, ahol ő talán túl jó játékosnak számít? Vagy éppen önmagát tartja túl jónak ebben a csapatban?

Talán már meg is van a kérője, akinek kedvéért megrendezi ezt a „műbalhét”, talán éppen azért, hogy a büntetés kiprovokálásával hamarabb ráunjanak, s könnyebben lemondjanak róla? És az sem kizárt, hogy a következő gazdája akár a büntetés összegét is átvállalja, nehogy „szegény” fiút túl nagy anyagi veszteség érje?

Akármi is a helyzet, ez az indok („előre szólt”) finoman szólva is nevetséges, hiszen ezt valamennyi csapattársa ugyanígy megtehette volna, mert ők ugyancsak fáradtak lehetnek a kemény erőpróbát jelentő Bundesliga-sorozat végén. Ám mások ezt nem tették meg, csak a „vagány magyar”, aki ezzel nyilván nem szerzett híveket sem Magyarországnak, sem a magyar labdarúgásnak.

A történtek után azt gondolom, helyesen döntött, amikor végleg lemondta a válogatottságot. Ha a magyar labdarúgás ugyanis valóban meg akar újulni (?), akkor az ilyen önkényeskedő játékosra nincs is szüksége. Adandó alkalommal ugyanis ugyanígy cserbenhagyta volna a válogatottat, miként azt most megtette kenyéradó klubjával szemben, amelyhez egyébként 2015-ig szerződés köti.

 

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.