Jókora öngól Debrecenben, a magyar-spanyolon!

Császár Gábor az emeletről lőtt gólt - Fotó: JochaPress

Császár Gábor az emeletről lőtt gólt – Fotó: JochaPress

Szó szerint hatalmas meccs volt szombaton délután Debrecenben – aki nem látta, nagy dolgokról maradt le. Többek között a világbajnoki cím védőjéről és a vele szemben keményen küzdő magyar válogatottról. Állandó szakértőnk, Kovács Péter viszont árgus szemekkel figyelt és szívesen meg is osztotta tapasztalatait a jochapress.hu olvasóival.

„Általánosságban elmondhatom, hogy a végül öt góllal győztes spanyolok egy hihetetlenül jól felépített csapattal rendelkeznek. Aki ezt az együttes le akarja győzni, annak nagyon fel kell kötnie az alsóneműjét. Fizikailag, technikailag és játéktudásban egyaránt abszolút világszínvonalat képviselnek.”

– Amit elmondott, azok után a magyar válogatottnak aligha kell szégyenkeznie, hiszen negyven pedig tartani tudták az egyensúlyt. Innen kezdve viszont elléptek a vendégek. Miért is történt ez meg?

„Két tényezőt emelnék ki elsődlegesen. Az egyik a kapusok teljesítménye. Amíg az első félidőben Tatai bravúrok sorát mutatta be, addig a másikoldalon Sierra nem sok lövést tudott hárítani. Nos, ez a tendencia a második játékrészben megfordult, onnan Sierra percei következtek, nálunk viszont előbb Tatai kezdett visszaesni, majd a helyére beállt Mikler sem tudott érdemi változást hozni. A másik, talán még fontosabb tényező a kevés, átlövésből szerzett gól. Különösen a baloldali átlövő poszton van hiányérzetem, de Nagy Lászlónak is többet kell nyújtania ahhoz, hogy válogatottunk még eredményesebb lehessen. A teljességhez az is hozzátartozik, hogy az idő előre haladtával mindinkább átláthatóvá lett a támadójátékunk. Egyszerűen elfogytak az ötletek a spanyol kapu előterében.”

Aguinagalde, a világ egyik legjobb beállója ilyen tisztán lőhetett - Fotó: JochaPress

Aguinagalde, a világ egyik legjobb beállója ilyen tisztán lőhetett – Fotó: JochaPress

– Ha ki kellene emelnie valakit, kire szavazna?

„A spanyolok elsősorban csapatként imponáltak nekem, tele vannak igen jó játékosokkal. A mieink közül az irányítóként szerepelt Császárt gólerőssége, Lékait pedig kiszámíthatatlan, gyakran ritmusváltást hozó játéka teszi hasznossá. A többiek közül nekem leginkább Ancsin Gábor tetszett.”

– Feltehetően a januári Európa-bajnokság előtt ez a csapat volt a legerősebb ellenfele Mocsai Lajos legénységének. Mire taksálja a látottak alapján az ellenfeleket?

„Abszolút egyetértek Mocsai Lajossal abban, hogy minél erősebb ellenfelekkel kell a felkészülés során játszani. A spanyolok mindenképpen a végső győzelemre esélyesek közé tartoznak. A mieinknek elsősorban az átlövéseink hatékonyságán kell javítaniuk az egyaránt nehéznek ígérkező csoportmeccseken a spanyolok, az izlandiak és a norvégok ellen.”

A 70 éves Varga Istvánt Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke köszöntötte - Fotó: JochaPress

A 70 éves Varga Istvánt Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke köszöntötte – Fotó: JochaPress

A végére pedig csak egy szemet szúró öngólról egy megjegyzés. Debrecenben, a helyszínen figyelve a dolgokat még jobban szemet szúrt az eset, mint másnak esetleg a tévé képernyője előtt. A város fiát, az egykori világklasszis Varga Istvánt köszöntötte 70. születésnapja alkalmából a meccs előtt az MKSZ elnöke, Vetési Iván. Erre mit látok a szünetben? Nem Vargát kérdezi a Duna TV riportere, hanem Gál Gyulát, a közelmúlt veszprémi játékosát. Túl azon, hogy Varga és Gál játéktudása között több osztálynyi különbség volt, már csak a vendéglátó Debrecen városa is azt érdemelte volna meg, hogy az ő hősük, Varga István kerüljön a Duna TV mikrofonja elé. Ez a baki az MKSZ vezetése és a Duna TV szerkesztőinek közös, jókora öngólja!

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.