Jól sikerült az első felvonás, győri siker Norvégiában

Győri Audi ETOHárom góllal nyert a Győr női kézilabdacsapata a Larvik otthonában a Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén. A magyar együttes rosszul kezdte a második játékrészt, azonban a hajrában magabiztosan tartotta kezében a mérkőzést, és nem mellesleg a meccs második felében mindössze hét gólt engedélyezett ellenfelének. Ez a siker nagyon jó előjel a szombati veszprémi visszavágó előtt.

Ismét a BL-győzelem kapujába léptek a győri lányok, és hogy átléphessék a bűvös küszöböt ahhoz már csupán a Larvik elleni kétmeccses párharcot kell megnyerniük. Az első felvonást szombat délután rendezték Norvégiában.  A kilencedik percig háromszor is egy góllal a magyar csapat vezetett, a hazaiak csupán ezután tudták először magukhoz ragadni az előnyt, ugyanis Thea Mörk második találata után 4-3 állt az eredményjelzőn.

A következő percekben a Larvik játszott eredményesebben, hiszen 5-3-ra és 6-4-re is vezetett a sorozat 2011-es győztese, utóbbi azért is megsüvegelendő teljesítmény, hiszen akkor sem csökkent előnyük, mikor Riegelhuth kilállítása után emberhátrányban kézilabdáztak.

A folytatásban a győri Radicsevics pillanatai következtek, hiszen a klasszis szélső a következő három percben négyszer is eredményes volt, így a mieink 7-9-re módosították az állást.Azonban a fordulatoknak ezzel nem lett vége, hiszen a norvégok zsinórban három gólt is szereztek, amelyet már Ambros Martin mester sem nézhetett tétlenül, időt is kért.

A félidő hajrájában ez nem segített már túl sokat, igaz, ekkor Görbicz két találatának köszönhetően a Győr még visszajött egálra, azonban Blanco utolsó pillanatban szerzett gólját követően 13-12-es hazai vezetésnél vonultak a csapatok a pihenőre.

A folytatásban mintha az öltözőben ragadtak volna a győriek, hiszen a második játékrész elején, bő öt perc perc elteltével négyre duzzadt a Larvik előnye (17-13). Azonban szerencsére a zöld-fehérek nem estek össze, és néhány perc alatt kiegyenlítettek, sőt Löke és Radicsevics találatai után már kettő volt a vendégcsapat előnye, ami újabb hazai időkéréshez vezetett.

Az utolsó negyedórában Görbiczék remekül tartották 1-2 gólos előnyüket, sőt a vége előtt két és fél perccel 20-23 volt az állás, amikor Ambros Martin időt kért. A tréner nem szerette volna, ha az ellenfél akár egyetlen góllal is közelebb kerül csapatához, hiszen a visszavágón nagyon sokat számíthat minden egyes találat. Nos, a spanyol mester terve bejött, a végeredmény 24-21 lett a Győr javára.

A visszavágót szombaton rendezik Veszprémben, amelyet élőben tekinthetnek meg 14:45-től a DIGI Sporton!

Női BL, döntő, 1. mérkőzés:

Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC 21-24 (13-12)
Gól: Mörk 5/2, Blanco 5, Riegelhuth 5/1, Sulland 4, Breivang 1, Breistöl 1, illetve Görbicz 8/4, Löke 6, Radicevic 5, Amorim 2, Rédei-Soós 1, Lekic 1, Kovacsics 1.

DigiSport

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.