Joó Abigél bronzérmet szerzett Budapesten

Joó AbigélA 78 kilogrammos Joó Abigél bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Budapest Grand Prix-n.

A kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél a harmadik helyért rendezett meccsen intésekkel verte a szintén Eb-aranyérmes francia Lucie Louette-et. A KSI dzsúdósát kétszer intették szabálytalan fogásért, míg ellenfele rossz indításokért kapott három figyelmeztetést.

“Jól ismerjük egymást a francia lánnyal, mindketten balosak vagyunk, így egymás bal kezét próbáltuk lefogni, ezért lett egy ilyen nem túl szép, intéses meccs” – összegzett az olimpiai ötödik Joó. “A mai dzsúdó sajnos megengedi, hogy nem kell dobni a győzelemért” – tette hozzá.

A KSI versenyzője hozzáfűzte, hogy az augusztusi, cseljabinszki világbajnokságig még két hét múlva Mongóliában lép tatamira.

Joó szerezte a magyar csapat harmadik érmét a Papp László Arénában: szombaton Csernoviczki Éva (48 kg) arany-, Karakas Hedvig (57) pedig bronzérmet nyert.

Három ötödik hely

A vb-és Eb-második Bor Barna  a harmadik helyért kiírt meccsen kölcsönös intések után ipponnal kapott ki a komolyabb nemzetközi eredménnyel még nem rendelkező Levani Matiasvilitől. A grúz ellenfél két perc elteltével látványos válldobással vetett véget a küzdelemnek.

A 81 kilogrammos Csoknyai László és Krizsán Szabolcs is ötödik helyen végzett

Csoknyai, az Atomerőmű SE versenyzője a harmadik helyért kiírt mérkőzésen intésekkel 3-2-re vezetett a görög Roman Musztopulosz ellen, és már biztos győztesnek tűnt, amikor riválisa az utolsó másodpercben váratlanul a földre vitte őt, amire a bíró jukót adott.
“Ma éjjel biztosan nem fogok aludni” – kesergett a magyar dzsúdós a furcsa vereséget követően.
A súlycsoport másik bronzmeccsén Krizsán Szabolcs jóval egyoldalúbb küzdelemben maradt alul, ipponnal kapott ki Alain Schmitt-től. A francia ellenfél 2 perc és 23 másodperc elteltével kiemelte és eldobta a Honvéd cselgáncsozóját.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.