Kálomista: a Veszprémnek már most is két edzője van

Kálomista GáborHosszú távon a klubhoz kötné Nagy Lászlót, aki edzőként folytathatná náluk, mert van hozzá érzéke – az MKB Veszprém kézilabdacsapatának társelnöke egyébként szívesen látná később a válogatott kispadján is Nagyot, tízest ad az átlövő első itthoni szezonjára, nyolcast pedig a gárdának.

Kálomista Gábor a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: még egy sztárigazoláson dolgoznak, az illető légiós idén vagy jövőre csatlakozik a csapathoz; a Kielcétől is messze lévő költségvetésüket nem emelik és inkább erősebb hazai bajnokságot szeretne, mintsem egy regionális ligában játszani.

„Nagy Lacinak abszolút tízes jár az első hazai évére. Hazatérése minimum megosztotta a közvéleményt, ő pedig vállalta, hogy sportemberként válaszol a kritikákra és a pályán bizonyítja elkötelezettségét, ami maximálisan sikerült neki. Veszprémben pillanatok alatt vezéregyéniséggé vált, úgyhogy én azt mondom, két edzője van a csapatunknak: Carlos Ortega a padon, Nagy László pedig bent a pályán” – mondta Kálomista.

Hozzáfűzte: „Laci nem egy ugrálós típus, látszik az eddigi karrierjén is. Abszolút érdekli az edzősködés, komoly érzéke van hozzá, ez abból is látszik, ahogy a gyerekekkel foglalkozik. A pályán szintén edzői magatartást mutat: ha belül jól lát, kívül is jól fog. Mi abszolút azzal számolunk, hogy hosszú ideig marad nálunk, kötődni fog hozzánk, ami elöl ő sem zárkózik el. Szívesen látnám majd a csapat vezetőedzőjeként, de ugyanígy szívesen látnám a magyar válogatott kispadján.”

Osztályozta a gárdát is: „Tízes skálán értékelve a csapat szezonját, azt kell mondjam: egy nyolcasra jók voltunk. Új edző, új játékosok, új mentalitás – sok feladatunk volt. Azért vonnék le a maximumból, mert nemzetközi sportdiplomáciai szinten még nem erősödtünk meg annyira, hogy ne ütközzünk furcsa bíróküldésekbe és játékvezetési felfogásokba. Nem rágódunk már a Kiel elleni meccseken, inkább megpróbálunk változtatni, hogy komolyabban vegyék a Veszprémet.”

Szóba került a sorsolás előtti kiemelés: „A BL-sorsolás legerősebb, első kiemelt négyesébe kerülésünk hosszú évek sikereinek elismerése, ugyan a tavalyi eredmény alapján osztanak be a kalapokba, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a BL-örökranglistán a Veszprém a harmadik. Holnap lesz a sorsolás, amit elsősorban utazási szempontból várunk izgatottan, mert a mai Veszprémnek bárkivel fel kell tudnia venni a versenyt. Sok csapat erősödik, izgalmas játékosmozgások vannak Európában, úgyhogy azt mondom: jöjjön, aminek jönnie kell.”

„Nagy a játékoskeringő még a piacon, főleg az orosz elitcsapat széthullása miatt. Nekünk most vonzó a hírünk, tárgyalunk még egy csúcsszintű játékossal, nem csak rajtunk múlik a megállapodás, de azt gondolom, az illető idén vagy jövőre a Veszprémben fog játszani, azonban nevet még nem árulhatok el. A BL legjobb csapatai egyébként mind idegenlégiósokkal vannak tele, ha nyerni akarsz, az elitbe kerülni, akkor igazolni kell külföldieket. Mindemellett a mi játékospolitikánk lényege: két hasonló képességű kézilabdázó közül a kicsivel gyengébb magyart választjuk inkább” – árulta el.

„Inkább erősebb magyar bajnokságot támogatnék, mintsem valamilyen regionális ligában szereplést, mert tennünk kell itthon a kézilabda népszerűsítéséért, ennek pedig fontos eleme a Veszprém és a Szeged vendégjátéka országszerte. Úgy tudom, anyagilag erősödik az NB I, miután Tatabányán, Csurgón, Gyöngyösön, Balatonfüreden komolyabb támogatók jelentkeznek. Egy közép-európai liga vállalása ráadásul az utazások miatt a BL mellett indokolatlan anyagi teher lenne” – jelezte az MKB Veszprém társelnöke.

„Hogy kell-e emelnünk a téteket a költségvetésben is, ha a BL Final Four jövőre az alapelvárásunk? Évek óta ugyanazzal a büdzsével dolgozunk, ami minden rémhír ellenére nem komoly állami támogatásból van, hanem főleg magáncégektől és komoly jegybevételekből. A költségvetésünk egyáltalán nem tartozik az európai topcsapatokéhoz, még a Kielcétől is messze vagyunk. A mi erősségünk inkább a tudatos építkezés” – tette hozzá Kálomista Gábor az anyagiakról.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.