Kammerer: 60 kiló halat eszem évente!

Shares

gergely_kammerer_berki_440Nacsa Olivér ezzel az étellel „szálkásít”, Wolf Kati fűszeresen szereti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig a magyar átlagos adagot jócskán túlszárnyalva évi 60 kilót fogyaszt belőle. 

Ez a hal, amelyből a magyarok méltánytalanul keveset esznek, fejenként mindössze évi 4 kilót, azt is főleg karácsonykor. Elindult a Kapj rá! kampány, amelynek célja, hogy népszerűsítse a hazai halfogyasztást. A halbarát sztárok közös pontysütéssel indították útjára a programot.

Wolf Kati hamar átvette az irányítást a konyhában, a Heston Blumenthal-féle sörbundás ponty sütése közben, ami érthető, hiszen a „csapatban” ő volt az egyetlen gyakorló háziasszony. Az énekesnő családjában hetente kerül az asztalra valamilyen halfogás, méghozzá jó fűszeresen, ahogyan a gyerekek szeretik. Wolf Katit és Nacsa Olivért három olimpiai bajnok, Gergely István vízilabdázó, Kammerer Zoltán kajakos és Berki Krisztián tornász segítette a konyhában. Mindannyian a Kapj rá! program nyitánya miatt álltak a konyhapult mögé. A program célja az, hogy a magyarok kedvet kapjanak a halfogyasztáshoz és a szokásos rántott hal/halászlé fogások mellett más izgalmas ételeket is kipróbáljanak.

Berki Krisztián, Kammerer Zoltán, Nacsa Olivér, Gergely István és Wolf Kati

Berki Krisztián, Kammerer Zoltán, Nacsa Olivér, Gergely István és Wolf Kati

„Idén még csak 47 kiló halat ettem meg, de év végén belehúzok és összejön a 60 kiló” – mondta Kammerer Zoltán, aki minden bizonnyal a halfogyasztás hazai csúcstartója. „Pár éve szerettem meg a halat, főleg a Magyarországon tenyésztett afrikai harcsát, a barátaim teljesen bolondnak néztek, amikor elkezdtem kolbászt, haltöpörtyűt, töltött káposztát készíteni belőle. Aztán megkóstolták és rájöttek, hogy zseniális” – nevette el magát az olimpiai bajnok.  Berki Krisztián olimpiai- és világbajnok tornászunk saját bevallása szerint a feleségére hagyja a főzést. „Tíz hónapos gyermekünk mellett mostanában kevés időt tölt a párom a  konyhában, de amikor nekiáll, nagyszerű halas fogásokat készít” – mondta két bizonytalan panírozás között a sportoló. Gergely István vízi ember, a medencén kívül a halevéstől és a horgászástól sem retten meg: ezúttal a sört locsolta a bundához.

Gergely István, Kammerer Zoltán és Berki Krisztián

Gergely István, Kammerer Zoltán és Berki Krisztián

„Tudvalevő, hogy sokat fogytam, ahhoz, hogy ezt karbantartsam, szükségem van a halra, mert enni azt nagyon tudok. Amellett, hogy szeretem, még egészséges is, nemhiába hívják a halat szívvédő ételnek. Az külön öröm volt a számomra, hogy egy Heston Blumenthal receptet készítettünk el. Hatalmas tisztelője vagyok a séfnek, kérésem volt, hogy elmehessek az éttermébe” – magyarázta Nacsa Olivér.

A sztárok már rákaptak a halas ételekre, ideje, hogy mások is kövessék a példájukat. A www.kapjra.hu oldalon az érdeklődők számos receptet, információt, halvásárlási tanácsot és halkészítési praktikákat olvashatnak.

Berki Krisztiánnak jól ment a halsütés

Berki Krisztiánnak jól ment a halsütés