Kammerer „Kamera” Zoltán sokadszor is robbantott!

kajak_Kammerer, delták, 440

Csütörtökön kikapott a négyessel, pénteken viszont K-1 1000 méteren simán győzött és ezzel kivívta az Európa-bajnoki részvétel lehetőségét a háromszoros olimpia bajnok Kammerer Zoltán. A nőknél nyert az olimpiai- és világbajnoki címvédő Kozák Danuta 500 egyesben, C-2 1000 méteren győzött a szintén vb-aranyérmes Vasbányai-Mike páros, férfi K-2-ben pedig a Tóth-Kulifai egység volt a leggyorsabb.

Amire nincsenek szavak…. A 36 éves Kammerer Zoltán pénteken mindenkit meglepett. Kevesebb mint 1 nappal azután, hogy az általa vezetett olimpiai ezüstérmes négyes alulmaradt, simán, több mint 2 másodperccel győzött a háromszoros olimpiai bajnok a férfiak „király” számában, K-1 1000 méteren. A versenyző világversenyen 1996-ban állt rajthoz utoljára egyéni olimpiai számban.

„A négyesre készültem, úgy terveztem, hogy azt megnyerjük, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült – mondta a Kammerer Zoltán. 1000 egyesben csak egy jó pályát akartam menni, semmi görcs, semmi dac, semmi düh nem volt bennem, úgy voltam vele, hogy ezzel meg is kezdem a felkészülést a második válogatóra. Meglepett, hogy 500-nál egy hajóval, 700-nál pedig két hajóval vezettem, akkor pihentem 100 métert, mert azt hittem, hogy a végén jönni fognak a többiek, de felesleges volt, simán nyertem. A döntőbe kerülés jó eredmény lenne tőlem az Európa-bajnokságon, ha elindulok egyáltalán, de ez még sok mindentől függ.”

kajak_Kammerer, Boros, Paumann, 440

Kammerer Zoltán mögött közel másfél másodperccel lemaradva egy másik rutinos versenyző, Boros Gergely szerezte meg az ezüstérmet, a győztes csapattársa, Pauman Dániel pedig bronzérmes lett. A szám tavalyi legjobbja, a világbajnoki bronzérmes Dombvári Bence a jelek szerint még nem heverte ki teljesen két héttel ezelőtti betegségét, a döntőben csak kilencedik lett.

Az első válogató az 500 méteres előfutamokkal folytatódik. Szombaton 9, vasárnap pedig 10 döntőt rendeznek a felnőtteknek Szegeden.

(Forrás: MKKSZ)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.