Kammerer szerint Fábiánné sosem csalogatta őt!

Kammerer ZoltánAmikor néhány napja Sári Nándor arról panaszkodott, hogy korábban olimpiai bajnokai voltak, most viszont apróhirdetésben kell reklámoznia magát, mert elfogytak a versenyzői, az is megjelent, hogy edzői pályája sikeres éveiben Kammerer Zoltán volt csoportjában a kulcsfigura.

„Kamera” volt a főbizalmi, akivel – egyetlenként – Sári mindent megbeszélt. Kammerert, ezt a hűtlen embert, a csoport jolly jokerét – a sportnapilap cikke szerint – „tavaly kihúzta Fábiánné Rozsnyói Katalin a csoportjából…”

Mivel a háromszoros olimpiai bajnok a pro és kontra cikkek megjelenése idején az óceán túlsó partján volt, így csak visszaérkezése után lehetett megkérdezni arról, mi is az igazság? Hogy emlékszik ő a történtekre?

– Eredeti tervem az volt, hogy az olimpiát követően visszavonulok és édesanyámmal együtt fél évet eltöltök az Amerikába házasodott nővéremnél, akinek két gyermeke van, és ők nem tudtak hazautazni – válaszolt az érdeklődésre Kammerer. – Mivel azonban úgy döntöttem, tovább lapátolok, így csak most nyílt módom arra, hogy anyukát kilenc napra elkísérjem Amerikába, ahol egyébként minden nap edzettem.

– Így lemaradt erről a szóváltásról is, amelynek során korábbi edzője, Sári Nándor és jelenlegi felkészítője, Fábiánné Rozsnyói Katalin teljesen egymásnak ellentmondóan ítélte meg az Ön olimpiát megelőző szerepét.

– Nagy vonalaiban már Amerikában is értesültem erről a nézetkülönbségtől, amelyhez csak röviden csatlakozva, mindenképpen el kell mondanom a lényeget: Fábiánné soha nem csalogatott engem sehova! Pedig már 1988. óta ismerjük egymást, pontosabban férjét, Öcsi bácsit és Kati nénit, amikor ők egyszer feltűntek Gödön. Azóta folyamatosan jó velük a kapcsolatom, de soha nem volt szó semmiféle ajánlatról! Miután párosban már elestem az olimpiai részvétel lehetőségétől, hívás nélkül odamentem Kati nénihez és megkérdeztem tőle: egy-két edzésre beszállhatnék-e a csoportjába? Amikor ez megtörtént, újabb kéréssel fordultam hozzá. Arra próbáltam megnyerni, hogy maradhassak az olimpiáig. A válasz azzal a kiegészítéssel volt igen, amennyiben feltétel és zokszó nélkül végigcsinálom, amit ő előír. Tehát sem kihúzás, sem csalogatás, sem semmiféle egyéb ráhatás részéről nem történt annak érdekében, hogy én az ő csoportjához csatlakozzak!

– Az eredmény közismert: a két éve még a visszavonuláshoz közel állt, három MTK-beli fiatalemberrel négyest alkotva, mindenképpen bravúrnak számító ezüstéremmel zártak Londonban. Ön pedig a befejezés helyett a folytatás mellett döntött.

– Jó a társaság, Kati nénivel együtt dolgozni pedig speciális szakmai élményt jelent. Ezért határoztam el, hogy 34 évem ellenére megpróbálom tovább versenyezni. Majd elválik, meddig bírom a követelmények teljesítését. Mindent elkövetek majd azért, hogy minél tovább az élvonalban tudjak maradni.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.