Kamuti Jenő a tokiói olimpiai stadionban adott át fair play-díjakat

edzők140214_5_Kamuti JenőA szigetország olimpiai bizottságának munkájában az elmúlt fél évszázadban aktívan részt vevő két japán sportembert tüntetett ki sportszerűségi díjjal a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP), amelynek magyar elnöke, Kamuti Jenő hétfőn nyújtotta át az elismeréseket Tokióban.

A Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottságának beszámolója szerint a CIFP díjátadására először került sor olimpiai stadionban, jelesül ott, ahol az 1964-es tokiói nyári játékok ötvenedik évfordulójára emlékeznek ezekben a napokban egykori sportolók és sportvezetők.

Az ünnepi eseményeket az akkori viadalok helyszínein rendezték meg, így többek között az Olimpiai Stadionban is. Annak idején itt tartották a nyitóünnepséget, melynek emlékére most ismét bevonultak a csapatok nemzeti lobogóikkal. A magyar zászlót – csakúgy, mint 50 éve – Kulcsár Gergely olimpiai ezüstérmes gerelyhajító vitte. A 43 delegáció tagjai  mellett mintegy kétezer néző látta, hogy ismételten meggyújtották az olimpiai lángot.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.