Kamuti Jenő Jacques Rogge-gal is tárgyalt Lausanne-ban

Kamuti Jenő_JPJacques Rogge a magyar sportdiplomatát lausanne-i hivatalában fogadta.
„A megbeszélés során nemzetközi sportesemények és aktualitások kerültek középpontba, az etika és a fair play, a becsületes sport előtérbe helyezésével. A tárgyalás során Rogge elnök kiemelte: a Nemzetközi Fair Play Bizottság működése sokat segít a sport tisztaságának megőrzése, megerősítése tekintetében” – foglalta össze Kamuti Jenő.

A fair play bizottság magyar vezetője csütörtökön az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) közös vezetői értekezletén, többek közt Bob Koehlerrel, a WADA igazgatójával, Alexander Schischlikkel, az UNESCO igazgatójával és Margaret Talbottal, az UNESCO kormányok közötti sporttanácsadó testületének elnökével ült közös tárgyalóasztalhoz.

„A megbeszélésen többek közt megerősítettük a fair play szerepét a WADA programjában, a doppingellenes harc terén. E mellett elfogadásra előkészítettünk egy memorandumot a május végi, berlini V. MINEPS sportminiszteri világkonferenciára, melyen Magyarországot dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár és jómagam fogjuk képviselni” – fogalmazott a Magyar és Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Forrás: MOB, fotó JochaPress

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.